Najnovije vesti

DODIK RASKRINKAO BRITANSKU OBAVEŠTAJNU MREŽU U BiH: Dali 6 miliona funti za centar koji se bori protiv RUSKOG UTICAJA
Foto: RTRS

OTVORENO

DODIK RASKRINKAO BRITANSKU OBAVEŠTAJNU MREŽU U BiH: Dali 6 miliona funti za centar koji se bori protiv RUSKOG UTICAJA

Bosna i Hercegovina

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik razotkrio je delovanje britanske špijunske mreže na Balkanu i otkrio do sada nepoznate detalje o vezi Republike Srpske i Rusije

Dodik je, gostujući u "Ćirilici", ostavio voditelja Milomira Marića bez teksta, pričajući o obaveštajnim igrama tajnih službi na ovim prostorima, u koje su uključene najveće svetske velesile.

 

"Bosna i Hercegovina je sa Hrvatskom ušla u problem vezan za obaveštajni sektor i sa izgradnjom Pelješkog mosta. Nije netačno da SOA diluje u BiH. Nije ni netačna priča o sprečavanju ruskog uticaja u Sarajevu, pod rukovodstvom Britanca koji je formirao Centar za sprečavanje ruskog malignog uticaja za šta je 6 miliona funti dala britanska vlada. Jedno odeljenje se nalazi u Tirani, drugo u Podgorici, evidentiraju ljude iz vladine i nevladine organizacije, dakle ljude iz raznih institucija, i preko 300 ljudi ima na tom spisku koji šire ruski uticaj. Ja se nalazim verovatno na tom spisku", dodao je Dodik.

Predsednik Republike Srpske dotakao se i veze sa Rusijom, ali i SAD.

 

"Smatram da su Rusi veoma korektni i imaju pozitivnu politiku. Nisam ni protiv američke realne politike već protiv njihove imaginacije, njihovog nametanja rešenja i njihovog mešanja u unutrašnje stvari", zaključio je Dodik.

 

Kurir.rs/Espreso.rs

Foto: RTRS

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...