DODIK NA VANREDNOJ SEDNICI SKUPŠTINE: OHR je donosio rešenja protiv Srba!
Foto: RTRS

jasno

DODIK NA VANREDNOJ SEDNICI SKUPŠTINE: OHR je donosio rešenja protiv Srba!

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas u Banjaluci da je posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske u funkciji odbrane Srpske, njenih prava, nadležnost i obaveza potvrđenih Dejtonskim mirovnim sprazumom, a najviše njegovim aneksom četiri.

"OHR i zemlje koje su ga podržavale nametali su rješenja koja su nazivali kompromisom. Sada znamo da je to lažan kompromis na štetu Srba i zato je vreme da se podvuče crta da vidimo gde smo bili 1995, a gde sada skoro 25 godina posle", rekao je Dodik u obraćanju na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

On je podsetio da je cilj "reformi" bio jačanje državnosti BiH, te da od njih ne žive bolje Srbi, Hrvati i Bošnjaci, nego samo stranci koji imaju visoke plate.

"Pitam vas da li su reforme i zakoni koji su nametani doneli boljitak BiH, da li smo zadovoljini pravosuđem koje je nametnuo visoki predstavnik i da li je od početka bilo zavisno od različitih centara moći. Sprovodeći selektivnu pravdu pravosuđe je dovelo do još veće podeljenosti", rekao je Dodik.

Kurir.rs/RTRS Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track