Najnovije vesti

SARAJEVO SE DIGLO NA NOGE: Nazvale ARMIJU BIH takozvanom, usledila MOMENTALNA suspenzija urednice i novinarke! VIDEO
Foto: screenshot BHRT

Rukovodstvo osudilo pretnje na društvenim mrežama

SARAJEVO SE DIGLO NA NOGE: Nazvale ARMIJU BIH takozvanom, usledila MOMENTALNA suspenzija urednice i novinarke! VIDEO

Bosna i Hercegovina
19:54h

Urednica informativnog programa Bosanskohercegovačke televizije BHT 1 Gordana Dragutinović Mutić i prezenterka vesti Zorica Jorgić suspendovane su danas i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak posle odluke generalnog direktora BHRT-a Belmina Karamehmedovića jer su Armiju Bosne i Hercegovine nazvale takozvanom.

Naime, kako su objavili bosanski mediji razlog pokretanja postpupka protiv urednice u informativnom programu BHT1 Gordane Dragutinović Mutić i voditeljke vesti Zoricu Jorgić leži u činjenici kako je navedeno: " plasiranje neproverenih podataka u programima koje imaju za posledicu uznemiravanje javnosti i narušavanje ugleda i nanošenja štete BHRT-u".

Zapravo cela priča počela je objavljivanjem informacije u informativnim emisijama BHT1 11. juna o presudi Suda BiH u predmetu Senad Džananović i drugi, kada je kako je navedeno u saopštenju: "došlo do netačnog i nedopustivog karakteriziranja Armije Bosne i Hercegovine rečju “takozvanom”. "Ovakav način uređivanja i realizacije vesti u IP-u BHT1 smatramo teškim profesionalnim propustom i ozbiljnim ugrožavanjem interesa BHRT-a. BHRT-a neće tolerirati samovolju pojedinaca koji krše uređivačke smernice BHRT-a" navodi se u saopštenju ove televizije. Takođe, generalni direktor dao je i nalog da se ispita i odgovornost urednice Informativnog programa BHT1 Jelene Radojević Kapor, ali da će o tome javnost biti obaveštena ovih dana.

Inače, ova televizija sapštila je i da najoštrije osuđuje pretnje novinarima BHRT-a na društvenim mrežama, s obzirom na to da je BHRT-a već preduzeo odgovarajuće korake za utvrđivanje odgovornosti i sankcionisanje kršenja uređivačkih načela", stoji u saopštenju ove televizije.

Kurir.rs/Source.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track