OGLASIO SE DODIK NAKON NAMETANJA IZBORNOG ZAKONA: Moguć prestanak evropskog puta, gledajte sutra u direktnom prenosu!
Foto: Nemanja Nikolić

OGLASIO SE DODIK NAKON NAMETANJA IZBORNOG ZAKONA: Moguć prestanak evropskog puta, gledajte sutra u direktnom prenosu!

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik oglasio se povodom odluke Kristijana Šmita, kojeg institucije Republike Srpske ne priznaju za visokog predstavnika, da nametne tehničke izmene Izbornog zakona.

Dodik je izjavio da su pojedini predstavnici međunarodne zajednice trebali ozbiljno da shvate zvaničnike Republike Srpske kada su govorili da neće prihvatiti bilo kakvo nametanje.

Samo delimični pokušaj Evrope da se izvuče iz ovog gliba, aposlutno može da proizvede prestanak evropskog puta, ali to su oni izabrali i sada mogu to da rešavaju sa ovim lažnim Kristijanom Šmitom – istakao je Dodik upitan da prokomentariše odluku o nametanju izmena Izbornog zakona.

Predsednik Republike Srpske je rekao da ga ne čudi što su Nemci bili u tome, ali da ga čudi odakle Britanci to podržavaju.

Sve je to licemerno, ali u svakom slučaju ono što ćemo mi raditi i kako i šta mislimo o nametanjima mogu svi zajedno da gledaju sutra u direktnom prenosu – poručio je Dodik.

Podsetimo, Narodna skupština Republike Srpske za sutra je zakazala 11. posebnu sednicu na temu:

- Razmatranje aktuelne bezbednosne i političke situacije u svetu sa aspekta reperkusija na Republiku Srpsku – predlog predsednika Republike, predsednika Narodne skupštine, predsednika Vlade i srpskog člana Predsedništva BiH.

Kurir.rs/Srpskainfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track