OTAC SARAJEVSKOG TERORISTE NEĆE SINU NI NA SAHRANU: Ne mogu da mu oprostim što je ubio ovu mladost!
Foto: F. Fočo/Avaz/MUP BiH

Ubistvo vojnika u Sarajevu

OTAC SARAJEVSKOG TERORISTE NEĆE SINU NI NA SAHRANU: Ne mogu da mu oprostim što je ubio ovu mladost!

Bosna i Hercegovina -
Šahin Omeragić rekao je da sa Enesom zadnjih nekoliko godina nije imao dobre odnose, te da je primetio da se čudno ponaša

SARAJEVO - Također Šahin Omeragić je rekao da je sinoćnje događaje pratio preko medija i da telo sina koji se sinoć razneo u prizemlju kuće nije ni vidio. Kako je rekao samo je na kratko sišao do mesta gde se to desilo i vidio lokvu krvi, što ga je nateralo na plač.

- Jeste da nisam sa sinom baš nešto komunicirao. Živeo je sam u prizemlju kuće. Nismo se svađali, ali nismo ni imali o čemu da pričamo, jer je on uvek mene kritikovao kad bi vidio pivu. Govorio je "nosi tog šejtana", kazao nam je njegov otac.

Žrtve... Nedeljko Radić i Armin Salkić (Foto:Facebook)
Žrtve... Nedeljko Radić i Armin Salkić (Foto:Facebook)

Kroz suze priča da sinu neće otići na dženazu, te da mu je žao momaka koje je sinoć ubio.

- Svako svoje dete voli, pa i ja njega, ali ne mogu da mu oprostim što je ubio ovu mladost. Koliko sam čuo poznavao je jednog od mladića kojeg je sinoć ubio, družio se sa njim. Znam da je reč o momku koji je 81. godište, ali ne znam kako se zove- ispričao nam je Šahin.

Podsećamo, u gnusnom napadu u 18. novembra uveče u neposrednoj blizini kasarne Rajlovac u Sarajevu mučki su ubijeni pripadnici Oružanih snaga BiH kaplar Nedeljko Radić i vojnik I klase Armin Salkić rođen 08. avgusta 1989. godine iz Viteza. Lakše je povrijeđen stariji vodnik Dževad Ljukovac iz Sarajeva, koji je nakon ukazane prve pomoći upućen na kućno lečenje.

Od kada su me privodili zbog zeta vehabije ni sa njim ne govorim!

Potvrdio nam je i da nije imao dobre odnose sa zetom, koji je bio blizak vehabijskom pokretu.

- Od prije nekih četiri godine ne pričam ni sa zetom. Nisam podržavao to što je radio, a svaki kontakt prekinuli smo kad su me prije godinui ili dvije na Kovačima uhapsili i priveli na saslušanje zbog zeta. Od tada dolazio je par puta u našu kuću, ali nikad nismo zajedno sjedili - kazao nam je Šahin.

(avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track