U SREBRENICI NAPETO: Grujičić slavi, Bošnjaci strahuju, kordon policije na ulici!
Foto: Nemanja Pancic

U SREBRENICI NAPETO: Grujičić slavi, Bošnjaci strahuju, kordon policije na ulici!

Bosna i Hercegovina -

SREBRENICA - U Srebrenici situacija je noćas napeta, na centralnom gradsku trgu stoje grupa Bošnjaka, pristalice aktuelnog načelnika Ćamila Durakovića, dok u obližnjem kafiću pristalice njegovog protivkandidata Mladena Grujičića proslavljaju pobedu.

Kako je izvestio reporter N1TV, između kafića i grupe Bošnjaka je kordon policije, koji je, prema video snimku, opremljen za razbijanje demonstracija. Pristalice Grujičića su i ispred kafića, uzvikuju “pobeda”, dok je Duraković u izbornom štabu.Svi očekuju rezultate izbora u Srebrenici.

Grujičić je ranije danas rekao da ima mnogo više glasova od Durakovića, a Duraković da je još rano za procenu I da će presuditi glasovi “odsutnih” i onih koji glasaju poštom.Međutim, predsednik SNSD-a Milorad Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci, rekao da nijedna "vreća" koja treba da dođe sa strane ne može da ugrozi rezultat koji je postigao Grujičić.

N1 tvrdi da su pristalice Durakovića u strahu. Nisu, tvrdi ta TV, sigurni kako bi Srebrenica izgledala ako pobedi Grujičić.Duraković tvrdi da ništa ne bi bilo isto i da bi se Bošnjaci u tom slučaju počeli iseljavati iz Srebrenice.

U Srebrenici je danas bila u opticaju priča da bi se Dodik mogao pridružiti Grujičiću u slavlju, ali se takva mogućnost više ne sponinje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track