NAPETO U TUZIMA: Uklonili Tita i postavili albansku zastavu, policija legitimisala građane!
Foto: Facebook/Podgorički vremeplov

ne sviđa im se natpis

NAPETO U TUZIMA: Uklonili Tita i postavili albansku zastavu, policija legitimisala građane!

Crna Gora -

Natpis sa Titovim imenom uklonjen je dan posle akcije mladih DPS-a, i zbog toga je danas u kasnim popodnevnim časovima bilo pojačano prisustvo policije u Tuzima.

Policija je legitimisala građane, a albanska zastava se zavijorila na vrhu Dečića.

"Danas su predstavnici druge mladosti Malesije sa albanskom zastavom poslali jasnu poruku da ovde nema mjesta za imena diktatora. Juče policija nije reagovala, danas jeste", objavio je albanski portal malesia.org

Funkcioner Demokratskog saveza Ivan Ivanaj je na svom Fejsbuk prifilu napisao da je obnavljanje Titovog imena na Dečiću sramota za Malesiju.

"Nema dela Crne Gore koje nije platilo od komunista kao Malesija. Ali, oni koji su u to vreme bili produžena ruka te asimilatorske i rušilačke ideologije, izgleda da su održali ljubav prema diktatoru Titu i kod svog podmlatka. Tito je onaj koji je masakrirao Albance u Baru, koji je posle Drugog svetskog rata ubijao mnoge Malisore i koji je želeo da Albanija bude u sastavu SFRJ. Neka je sram one koji pokušavaju da ožive to čudovište", napisao je Ivanaj.

Oko dvadesetak mladih članova DPS-a Tuzi je na visini od 600 metara uredilo slova koja su se nalazila na ovom brdu još od 946. godine.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Facebook/Podgorički vremeplov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track