SRAMOTA CRNOGORSKE POLICIJE: Poslanici nosili pomoć starcima na zavejanom Žabljaku, uhapšeni zbog kršenja mera!
Foto: Facebook/Aleksa Bečić

bruka

SRAMOTA CRNOGORSKE POLICIJE: Poslanici nosili pomoć starcima na zavejanom Žabljaku, uhapšeni zbog kršenja mera!

Crna Gora -

Dok se čitava planeta bori sa pandemijom izazvanom koronavirusom i u toj borbi mobiliše sve organizacije, privrednike i građane, u Crnoj Gori se zaštita građana sprovodi na, po mnogo čemu, neuobičajen način.

Tako su prvog aprila na Žabljaku poslanici, odbornici i članovi Demokratske Crne Gore uhapšeni prilikom realizacije humanitarne aktivnosti, a nedugo zatim je protiv njih podneta i krivična prijava. Ovaj slučaj koji je izazvao ogorčenje javnosti na ponašanje Uprave policije Crne Gore ima još skandalozniju prirodu ako se uzmu u obzir motiv i misija Demokrata juče na Žabljaku.

Loše vesti koje su stizale poslednjih dana sa Žabljaka da su brojna staračka domaćinstva ostala bez životnih namirnica motivisale su poslanicu Zdenku Popović, odbornike Skupštine opštine Žabljak i članove Demokrata da pomognu staračkim domaćinstvima. Oni su u tom cilju nabavili neophodne namirnice i odlučili da ih dopreme do ugoženih domaćinstava. Kao ljudi koji se dugi niz godina bave društvenim radom, svesni situacije u kojoj se Crna Gora i svet danas nalaze, potpuno su ispoštovali proceduru i mere koje su doneli nadležni organi.

Poslanica Popović je doputovala iz Podgorice sa jednim službenikom, posedovala je sve neophodne potvrde i putne isprave. Iz fotografija koje vam stavljamo na uvid, ali i iz reči građana Žabljaka koji su bili očevici događaja, jasno je da su Demokrate poštovale sve propise počev od držanja odstojanja, izbegavanja kontakata, zaštitne opreme i kretanja najviše u paru. Potpuno je nejasno na čemu Uprava policije zasniva krivičnu prijavu, ako se, uz sve prethodno, doda da namirnice nisu uručene ni jednom građaninu neposredno na kućnom pragu, već su ostavljane u blizini njihovih domaćinstava. Ponašanje Uprave policije u ovakvom trenutku je naišlo na osudu svih građana Crne Gore upravo zbog toga što je danas kao nikada pre potrebna solidarnost, jedinstvo i međusobna pomoć.

Da je ponašanje Uprave policije i Nacionalnog koordinacionog tela u konkretnom slučaju neopravdano, potvrđuje i činjenica da je naredbom dozvoljeno ugostiteljskim objektima da dostavljaju hranu i drugu robu na kućnu adresu. Sa druge strane NKT i Uprava policije zabranjuju dostavljanje hrane koja je besplatna i stiže kao humanitarna pomoć od strane Demokrata. Iz ovoga proističe da je dozvoljeno dostavljanje hrane koju ugroženi građani plate, a zabranjeno dostavljanje hrane koja se dostavlja besplatno kao humanitarna pomoć.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Demokratska Crna Gora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja