BRUKA U CG! LIDERI ALBANSKIH PARTIJA PODRŽALI VOĐE TERORISTIČKE OVK: Tači i Veselji nisu ratni zločinci nego heroji!
Foto: Printscreen YouTube/Vijesti.me

SRAMOTA

BRUKA U CG! LIDERI ALBANSKIH PARTIJA PODRŽALI VOĐE TERORISTIČKE OVK: Tači i Veselji nisu ratni zločinci nego heroji!

Crna Gora -

Potvrđivanje optužnice protiv vođa zločinačke Oslobodilačke vojske Kosova Hašima Tačija, Kadri Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Selimija, u kojoj se u šest tačaka terete za zločine protiv čovečnosti, a u četiri za ratne zločine, liderima albanskih partija u Crnoj Gori predstavlja početak procesa koji će rezultirati oslobađanjem svih optuženih.

„Takva odluka je klasičan primjer izjednačavanja žrtve sa zločincem“, stav je ministra za manjine i predsednika Demokratske unija Albanaca u Crnoj Gori Mehmeda Zenku, piše portal Ulcinj.

On za Portal Ulcinj ističe da zločince treba tražiti na drugim mestima, a ne tu gde ih najmanje ima.

„To su izmišljene optužnice. Od srca im želim sve najbolje i da što pre izađu iz te sudnice u Hagu, jer mislim da krajnje nepravedno sede na tim optuženičkim stolicama“, istakao je Zenka.

Prema njegovim rečima, Hašim Tači, Kadri Veselji, Jakup Krasnićij i Redžep Selimijas su „borci za slobodu, a ne ratni zločinci“.

„Ono što ja želim i očekujem je, da izađu što pre i osvetlaju obraz albanskom narodu“, poručio je Zenka.

Lider Demokratske partije Fatmir Đeka ističe da su „ratni komandanti“ dobrovoljnim odlaskom u Hag pokazali odgovornost, kako prema tom međunarodnom sudu, tako i prema svojoj zemlji.

„I kao što su se legitimno i hrabro borili za slobodu Kosova, sada treba da argumentovano i mudro dokažu vlastitu nevinost pred licem celog sveta, odnosno da se izbore za svoju slobodu“, kazao je Đeka.

Prema njegovim rečima, sve dok se eventualno ne dokaže njihova krivica u ovom postupku, oni će za nas, ističe Đeka, „predstavljati legitimne predvodnike u ratu za slobodu napaćenog naroda protiv soldateske Beograda, koji je na Kosovu počinio užasne zločine“.

Kurir.rs/In4s

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track