DIREKTOR UPRAVE ZA NEKRETNINE CG POBEGAO NAKON UKIDANJA PRITVORA: Kovačevića sačekao džip i od tada mu se gubi svaki trag
Foto: Uprava za nekretnine Crne Gore

hapšen zbog malverzacija

DIREKTOR UPRAVE ZA NEKRETNINE CG POBEGAO NAKON UKIDANJA PRITVORA: Kovačevića sačekao džip i od tada mu se gubi svaki trag

Crna Gora -

Direktor Uprave za nekretnine Crne Gore, Dragan Kovačević, danima je nedostupan policiji, zbog čega je za njim raspisana potraga.

To je medijima nezvanično saopštio sagovornik iz vrha Uprave policije.

“Kovačević je pobegao 24. februara nakon što je izašao iz Istražnog zatvora”, rekao je taj sagovornik za Vijesti.

Objasnio je da je osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja tog dana pušten na slobodu, nakon što mu je istekao pritvor koji mu je ranije odredio sudija za istragu podgoričkog Višeg suda.

Po žalbi Specijalnog državnog tužilaštva, istog dana veće sudija preinačilo je tu odluku zbog čega su policajci pokušali da vrate Kovačevića iza rešetaka. Njega, međutim, nisu našli na adresi niti ga od tog dana mogu naći.

Kako se navodi, Danilovgrađanina ispred zatvorske kapije tog dana sačekao je “džip” u kojem se i presvukao.

“Bukvalno je u automobilu obukao odelo i nestao. Navodno je otišao direktno u Srbiju”, tvrdi daj sagovornik.

To je bio drugi put da Kovačeviću ukidaju i ponovo određuju pritvor od 23. decembra 2020. godine, kad je prvobitno uhapšen.

Kovačević se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu koja je nezakonito upisivala državno zemljište u zoni morskog dobra na fizička i pravna lica.

Specijalna tužiteljka Lidija Mitrović, nedavno je na konferenciji za medije saopštila da Kovačevića sumnjiče da je u istu organizaciju infiltrirao neke od podređenih i bliske srodnike.

Pojasnila je da su u toj grupi Ana Lakićević Grdinić, Krsto Pavićević, Danko Kovačević, Goran Tufegdžić, Danilo Jovanović, Sanja Popović, Aleksandar Boljević, Veselin Tomšević i pravno lice “Geo & arh projekt” koje je u vlasništvu Kovačevićevog brata Dragoslava.

Kovačević je član Glavnog odbora Socijaldemokrata.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track