Najnovije vesti

PIŠU PRVE KAZNE ZBOG SREBRENICE: Mladić iz Danilovgrada pozvan na saslušanje u prekršajnom sudu u Podgorici
Foto: Profimedia

počelo

PIŠU PRVE KAZNE ZBOG SREBRENICE: Mladić iz Danilovgrada pozvan na saslušanje u prekršajnom sudu u Podgorici

Crna Gora

Da će u Crnoj Gori biti progona onih koji negiraju odredbe "Rezolucije o genocidu u Srebrenici", u to nema nikakve sumnje, a slučaj mladog prevoznika iz Danilovgrada Milije Pavićevića (24) uvod je u to, odnosno pretnja da bi se "pred licem pravde" mogli naći i oni koji su to učinili i pre glasanja u Skupštini.

- Bio sam šokiran kada mi je stigao poziv za saslušanje u Sudu za prekršaje u Podgorici, zbog toga što sam navodno 5. aprila ove godine "na javnom mestu" istaknutim transparentom vređao nacionalna osećanja Bošnjaka i muslimana, time što smo na pasareli u podgoričkom naselju Zlatica istakli transparent sa natpisom "Zbog Srebrenice sa funkcije se Srbin skida, upamtite, nije bilo genocida", rekao je Pavićević.

Time smo "negiranjem genocida relativizovali i krivično delo i bol oštećenih, te time vređali Bošnjake i pripadnike islamske veroispovesti koji su žrtve genocida u Srebrenici", kako stoji u delu sadržine poziva za sudsko saslušanje, dodao je on.

On navodi da se radi o kršenju člana 19 Zakona o javnom redu i miru.

- Ne pada mi na pamet da vređam ljude muslimanske veroispovesti - kaže za Novosti Pavićević, koji smatra da u Srebrenici nije bilo genocida, ali da će svoju reč kazati na sudu.

- Životna mi je želja da se tamo pojavim i kažem šta mi leži na srcu. Za sada pozivam policiju i crnogorsko pravosuđe da odgovore zašto nikoga nisu procesuirali za transparent mržnje koji visi na Cetinju na kome je napisano: "Što ste na nas digli hajku, četničku vam j...m majku?! Ja se lično osećam da mi psuju majku, zaključuje Pavićević.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja