Najnovije vesti

ŠEF SMATRA DA JE ZVICER PRAVI MOMAK?! ŠOK TRANSKRIPTI I FOTOGRAFIJE SA SKAJA: Prljavi policajac sa MILOM priča o vođi kavčana!
Foto: EPA Georgi Licovski

ŠEF SMATRA DA JE ZVICER PRAVI MOMAK?! ŠOK TRANSKRIPTI I FOTOGRAFIJE SA SKAJA: Prljavi policajac sa MILOM priča o vođi kavčana!

Crna Gora -

Nakon Zvicerove packe, objašnjava da on insistira da ga pominje jer moraju “da svi znaju”. Potom mu prosleđuje fotografije na kojima se, između ostalih, vide Milo Đukanović i Zoran Lazović u prisnom razgovoru, a onda i jednu fotografisanu iznad njihovih glava, uz objašnjenje: “Bliže ne može”...

Petar Lazović je početkom oktobra 2020. godine poslao Radoju Zviceru fotografiju Mila Đukanovića, uz reči da "šef poručuje kako državu neće dati bez muke velike", prenose podgoričke Vijesti.

Sada uhapšeni policajac objašnjava vođi kavačkog kriminalnog klana da je sa ocem Zoranom na proslavi povodom rođenja unuka tadašnjeg predsednika države.

“Šef dobio unuka”, šalje Lazović 3. oktobra 2020. godine oko 18 sati Zviceru.

To je činio preko kriptovane Skaj aplikacije, proizlazi iz transkripata koje je crnogorskim istražiteljima dostavila Agencija Evropske unije za sprovođenje zakona (EUROPOL).

Đukanović nije odgovorio na pitanja Vijesti o posrednoj komunikaciji sa Zvicerom, niti da li su mu mlađi ili stariji Lazović objašnjavali da je Zvicer dobar i da je komita.

Vijesti nemaju informaciju da li se to dogodilo.

Jedna od fotografija na kojoj se vide stariji Lazović i Đukanović
Jedna od fotografija na kojoj se vide stariji Lazović i Đukanović foto: Privatna Arhiva

"Komita je brat"

Pola sata nakon prve poruke, bivši agent tajne službe objašnjava šefu organizovane kriminalne grupe da ga je hvalio pred Đukanovićem, ali i drugima koji slave rođenje njegovog unuka.

“Kažem pred svima Komita je brat pravi, a šef kaže – postoje li jos komite? Ja kažem vjerujte nikad jače nisu bile i ako nismo na okupu. Ima i mora da zna pravu braću”, piše Zviceru u to doba pripadnik najznačajnijeg policijskog sektora za borbu protiv mafije kojim je rukovodio njegov otac.

Zviceru potom prenosi atmosferu sa proslave, ali i konstatuje da se Milo “veseli” i “pije”.

“… Šapuće nešto sa Z, muzika dere, Žuti i Jaca i nas 10. Rekoh da si čestitao, zahvaljuju se. Lomi kralj, veli nećemo je dat bez muke velike, na državu misli”, prepričava mu mlađi Lazović navodnu konverzaciju sa tadašnjim predsednikom države.

Slao dokaz da mu otac priča sa Đukanovićem

Nakon Zvicerove packe, objašnjava da on insistira da ga pominje jer moraju “da svi znaju”. Potom mu prosleđuje fotografije na kojima se, između ostalih, vide Milo Đukanović i Zoran Lazović u prisnom razgovoru, a onda i jednu fotografisanu iznad njihovih glava, uz objašnjenje: “Bliže ne može”…

“Šef sad priča sa Z za tebe, i Z mu kaže da si sa Tiagom (najvjerovatnije Darko Šarić) i da ono što vidi i čuje smatra da si pravi momak. Preneseno od A do Š. Eto tako”, piše policajac vođi kavčana.

Lazović je sa Zvicerom i pripadnicima kavačkog klana često pominjao Đukanovića, a to je činio i odbjegli policajac Ljubo Milović.

Milo Đukanović
foto: Privatna Arhiva

U porukama koje je Lazović razmijenio s njim pominju se odnosi u Demokratskoj partiji socijalista, ali i kako je Đukanović “shvatio” ko je Veselin Veljović i distancirao se pre kongresa od njega i Duška Markovića.

SDT je u januaru podigao optužnicu protiv tog uhapšenog službenika tajne policije, Zvicera i Milana Vujotića.

U istom predmetu okrivljeni su i Milović, Slobodan Kašćelan, Radoje Živković, Nikola Spasojević, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović.

Prema navodima tužilačkog akta, ta kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore delovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji.

Optuženi se terete za više teških krivičnih dela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja.

Lazović je obuhvaćen i u još nekoliko predmeta SDT-a, a svi se odnose na saradnju sa kavčanima.

Tokom iznošenja odbrane, negirao je izvršenje krivičnih djela, tvrdeći da je članove tog klana hapsio, a ne s njima drugovao.

Iz Lazovićevog pravnog tima ranije su saopštili da izloženost njihovog branjenika javnom mnjenju i osudi traje kontinuirano više od godinu.

Konstatovali su da protiv njega ne postoji nijedan dokaz, osim poruka sa Skaj ECC aplikacije.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track