BLIZU KRAJ MILOVE VLADAVINE: Koalicija DPS-SDP suštinski više ne postoji, vlada je već tehnička
Foto: Fonet/Vlada Crne Gore

BLIZU KRAJ MILOVE VLADAVINE: Koalicija DPS-SDP suštinski više ne postoji, vlada je već tehnička

Crna Gora -
Ministar policije i potpredsednik SDP-a kaže da Milova stranka više nema njihovu podršku u Vladi

Potpredsednik SDP-a, manje članice vladajuće koalicije, i ministar policije Raško Konjević izjavio je da koalicija DPS- SDP suštinski više ne postoji.

Vlada je već tehnička i nema suštinsku podršku SDP-a, rekao je Konjević za crnogorski radio Antena M, a prenosi N1.

On je objasnio da nakon odgovora Demokratske partije socijalista Socijaldemokratskoj partijiji da Ivan Brajović i Vujica Lazović ostaju u vladi, suštinski je raskinuta koalicija SDP-DPS, kazao je Konjević podgoričkim medijima.

DPS je, kaže, nedavno odgovorio SDP-u da nije trenutak za promene u vladi, te da ministri Brajović i Lazović ostaju na tim funkcijama.

Na zvaničan odgovor SDP-a, koji je, inače, bio najavljen za dane nakon odlaska delegacije NATO-a, neće se još dugo čekati, rekao je i dodao da će odgovor na to pitanje biti definisan na organima partije, a tokom sedmice biće održana i sednica Predsedništva SDP-a.

"Takvim odgovorom DPS-a su potvrđene dve stvari: jedna je da su bili umešani u kongresna dešavanja u SDP-u, a drugo je da su potvrdili i dodatno doprineli tome da koalicija DPS - SDP suštinski više ne postoji. Vlada je već tehnička nakon takve odluke DPS-a i nemaju našu suštinsku podršku u Vladi", kazao je Konjević.

Upitan kako on sada doživljavaju svoju poziciju u vladi - da li podržava vladu, u kojoj je ministar ili SDP, čiji je potpredsednik, Konjević je rekao:

"Otvorimo koalicioni sporazum i ja sam lojalan njemu i politici SDP-a, zato što SDP nije prekršila u svom političkom delovanju ništa od suštinskih stvari koje su tamo definisane", naveo je on.A na pitanje ko su potencijalni postizborni partneri SDP-a , Konjević veruje da će posle dobijanja poziva za NATO doći do promena na političkoj sceni.

"Verujem da će se i nama i DPS-u i Bošnjačkoj stranci kao konstituentima vlasti otvoriti mogućnost da to ne budu saradnje koje su uokvirene samo u ovo što su današnje poliičke saradnje, pri čemu bih isključio Demokratski front, posebno nakon onoga što je njegovo političko delovanje u zadnjih msec - dva. Ostaju svi oni koji budu poštovali nekoliko ključnih programskih odrednica", kazao je Konjević.

Na pitanje da li je u igri i DPS, Konjević je odgovorio potvrdno, preneli su mediji.

(Antena M/N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track