SKANDAL: Direktor policije Crne Gore se smejao dok su prebijali ljude!
Foto: Reuters, Vjest

Sramno ponašanje crnogorskog funkcionera

SKANDAL: Direktor policije Crne Gore se smejao dok su prebijali ljude!

Crna Gora -
Članica SNP Snežana Jonica ukazala je na brutalno ponašanje organa reda na protestima u subotu, što je Stojanović ismejao

PODGORICA - Direktor Uprave crnogorske policije Slavko Stojanović smejao se dok su na sastanku Odbora za bezbednost prikazivani snimci kako policija brutalno prebija predsednika profesionalne bokserske organizacije CG Mija Martinovića, ali i učesnika demonstracija u subotu na ulicama Podgorice.To je obelodanila Snežana Jonica, članica Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore i poslanica u Skupštini, koja je video-zapise iživljavanja organa bezbednosti prikazala na sednici Odbora kako bi apelovala na to da odgovorni za nasilje budu nađeni i procesuirani.Sporan mentalni sklop- Osmeh kojim je Stojanović ispratio snimak najviše govori o njegovom mentalnom sklopu. Nažalost, on je direktor policije, ali neće to biti još dugo - rekla je ona za podgorički Dan.Kako je istakla, tokom sednice je upozorila Stojanovića da je njegovo ponašanje sramno.- Direktor policije koji se nakon snimka nije zabrinuo zaslužuje prezir, smenu i procesuiranje pred sudom. Treba da odgovara za mučenja i neprimerenu sile nad građanima tokom mirnih protesta - naglasila je ona govoreći o okršajima.Stampedo na uliciMeđu teško povređenima je Mijo Martinović, kog je grupa od dvadesetak policajaca izvukla iz automobila i brutalno pretukla, slomišvi mu kuk, ruku i koleno, iako nije učestvovao u protestima. O ponašanju policije juče su za Vijesti govorili i drugi građani koji su u subotu izašli na ulice uz opozicioni Demokratski front (DF), tražeći smenu Đukanovića.- Vozač policijskog hamera sa oznakom SAJ u noći protesta bukvalno je jurio ulicom pokušavajući da povredi ljude. Nastao je stampedo. Među nama je bila i jedna starija gospođa sa štakama - kazao je očevidac Duško Gošnjić. Juče je Ministarstvo unutrašnjih poslova CG negiralo tvrdnje Jonice. - U pitanju je bila druga situacija na koju se on nasmejao, a ne snimcima - rekli su iz MUP Crne Gore.

Amerikanci traže istraguSTEJT DEPARTMENT OSUDIO NEREDEAmerički Stejt department osudio je nasilje koje je u subotu izbilo tokom protesta crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta u Podgorici. Portparol tog tela Džon Kirbi poručio je i da zato SAD smatraju da je neophodno sprovesti punu istragu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track