(VIDEO) PESMA MAJKI CRNE GORE: Provele noć ispred vlade na hladnoći, policija nije dozvolila šatore
Foto: Printscreen/ Youtube

Bunt zbog naknada

(VIDEO) PESMA MAJKI CRNE GORE: Provele noć ispred vlade na hladnoći, policija nije dozvolila šatore

Crna Gora -

Majke iz gotovo svih krajeva Crne Gore, koje su odlučile da i noć provedu u protestu ispred zgrade Vlade Crne Gore nezadovoljne smanjenjem nadoknada za one koje imaju troje i više dece, pevaju tradicionalne crnogorske pesme.

One od prepodnevnih sati protestuju, a nakon što im je saopšteno da će ih premijer Duško Marković primiti tek za sedam dana, odlučile su da zanoće ispred zgrade vlade.

Vladinu zgradu obezbeđuju jake policijske snage, a pripadnici policije su raspoređeni i u susednim ulicama.

Njima policija sinoć, nije dozvolila da postave šatore kod Vlade, već su noć morale da provedu samo ogrnute ćebadima.

Učesnice skupa juče su u više navrata bezuspešno pozivale Markovića i nadležne iz Vlade na razgovor. Traže da Vlada inicira ukidanje izmena Zakona o socijalnoj i dečjoj zaštititi, kojima su mesečne naknade smanjene.

Protest je bio zakazan za podne ispred Vlade, ali su organizatorke sat ranije od MUP-a dobile obaveštenje da se mogu okupiti jedino na platou ispred Skupštine ili pored Vlade.

Majke su stale ispred Skupštine, a nosile su transparente "Čija ćete vi biti vlada kad su deca gladna i sve ih je manje", "Tražimo odgovornost", "Ne dirajte naša izvršna rešenja", "Gospodo iz Vlade čuvajte se žena - majki", "Da nije bilo nas, ne bi bilo vas".

Zbog kvara na agregatu organizatorke se nisu mogle preko ozvučenja obratiti majkama, pa je doo njih ubrzo krenuo ka zgradi Vlade. Tom prlikom porušene su zaštitne ograde koje je trebalo da ih onemoguće da stignu do zgrade Vlade, pa je za njima ubrzo stigao i veći broj policajaca.

Došlo je do guranja a policija je napravila “živi zid”. Majke su skandirale “Prepali se žena”, “Duško budi muško”, “Milo lopove”, “Mafijo, napolje”, tražeći ostavke.

(Vijesti.me/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track