HAPŠENJE GRADSKIH ČELNIKA: Marovići od Budve oteli 7 miliona evra
Foto: Profimedia

Velika akcija u Crnoj Gori

HAPŠENJE GRADSKIH ČELNIKA: Marovići od Budve oteli 7 miliona evra

Region -
Funkcioneri, među kojima su brat i ćerka bivšeg predsednika Srbije i Crne Gore, uhapšeni su zbog mahinacija u izgradnji

PODGORICA - Bivši potpredsednik opštine Budva Dragan Marović, njegova bratanica i menadžerka grada Milena Marović Bogdanović i još nekoliko budvanskih funkcionera uhapšeni su juče zbog sumnje da su oštetili budžet opštine za nekoliko miliona evra.Brat i ćerka visokog funkcionera Demokratske partije socijalista i nekadašnjeg predsednika Državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozara Marovića optuženi su zajedno sa gradonačelnikom Budve Lazarom Rađenovićem, bivšim gradonačelnikom Rajkom Kuljačom, bivšim potpredsednikom opštine Aleksandrom Tičićem i još nekoliko opštinskih službenika. Ukupno je uhapšeno 13 ljudi. Oni se terete da su prilikom izgradnje TQ Plaze i platoa na plaži Jaz oštetili opštinu Budva za sedam miliona evra.Pritvor 48 satiTužilac je, posle saslušanja, Rađenoviću, Maroviću i Tičiću odredio zadržavanje od 48 sati, do dovođenja sudiji za istragu, koji će odlučiti da li će mu biti određen pritvor.- Dobio sam informacije da je reč o krivičnom delu iz oblasti organizovanog kriminala i da je uhapšeno više osoba koje su u vreme kada je zaključen ugovor između opštine Budva kao investitora i privrednog subjekta „Trejd Unika“, kao subinvestitora, bili na čelnim pozicijama u toj opštini. Navodno je reč o šteti od sedam miliona evra. Dragan Marović nema nikakve veze sa tim, a kao sekretar Sekretarijata u Budvi objektivno nije bio u mogućnosti da učestvuje u takvom poslu - rekao je Zdravko Begović, Marovićev advokat.On dodaje da je Marović zadržan, kao što će biti zadržani i svi privedeni.Milionska štetaKako piše portal Vijesti, procena sudskih veštaka je da je Budva izgradnjom platoa direktno oštećena za 2,1 milion evra, a da je milionska šteta napravljena i aneksom 3 ugovora za TQ Plazu. Realna vrednost radova na gradnji platoa na Jazu je 2.105.770 evra, piše portal, što je za čak 4,6 miliona manje nego što je bila procena opštinske komisije.Specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da postoji i 14. osumnjičeni, ali da nije juče uhapšen jer se nalazi van Crne Gore. Na pitanje novinara da li je istragom obuhvaćen i Svetozar Marović, on je rekao da to ne može da kaže.- Tužilaštvo se ne bavi imenima, nego počiniocima krivičnih dela - rekao je on.Na pitanje da li to znači da ne isključuje da je i Svetozar Marović u tom predmetu, odgovorio je:- Ja ništa ne uključujem i isključujem.

Reagovanje DPSRUŽNA SLIKA IZ METROPOLEDr Srđa Popović, lider budvanskog DPS, rekao je za Vijesti da veruje kako će privedeni funkcioneri dokazati nevinost.- Zaprepašćen sam da se hapsi opštinsko rukovodstvo, usred sezone, za nešto što se desilo 2007. To šalje ružnu sliku iz metropole turizma - kaže on.

Filip VujanovićZAKON JEDNAK ZA SVEZakon mora biti jednak za sve i niko ne može biti pošteđen, poručio je juče crnogorski predsednik Filip Vujanović povodom hapšenja. Na pitanje da li se mogu očekivati neka hapšenja i u Kolašinu zbog visoke korupcije, naveo je da se ne treba baviti tom vrstom prognoza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track