BAHATI SPLIĆANIN KOJI JE SRUŠIO BISTU RADETA KONČARA IZAŠAO IZ BOLNICE: Policija smesta podigla dve krivične prijave, ali tu nije kraj!
Foto: Youtube/Printscreen

ZLOČIN I KAZNA

BAHATI SPLIĆANIN KOJI JE SRUŠIO BISTU RADETA KONČARA IZAŠAO IZ BOLNICE: Policija smesta podigla dve krivične prijave, ali tu nije kraj!

Hrvatska -

Ante Ljubičić, koji je u sredu 7. novembra ove godine slomio levu nogu dok je rušio spomenik narodnom heroju Radetu Končaru u Pojišanskoj ulici u Splitu, izišao je iz bolnice, a policija je odmah započela kriminalističku obradu.

Ljubičić, koji je odmah posle ovog incidenta izjavio da je bistu srušio zato što ne voli Srbe i komuniste, dobio je i dve krivične prijave, ali tu nije kraj jer policija još nije završila istragu.

Prva krvična prijava protiv njega podneta je zbog oštećenja tuđe imovine, a druga zbog osnovane sumnje da je samo nekoliko sati pre vandalizma izvršio tešku krađu - provalio je u kafić i odneo nekoliko flaša alkoholnog pića. Naime, na osnovu snimaka bezbednosne kamere u kafiću, policija je utvrdila da su čovek koji je srušio Končarevu bistu i provalnika koji je pokrao alkohol - ista osoba.

Inače, Ljubičić tvrdi da nije ni gurao ni tresao spomenik, nego se samo naslonio na njega, a on mu se srušio na nogu. Čak se bavi mišlju da tuži grad Split jer je "loše postavio" spomenik.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track