POGINUĆEMO, STANITE! ĆUTI, JA SAM VOZAČ: Putnicima hrvatskog autobusa umalo presudila bura! Policija ih spasila u poslednjem trenutku (FOTO)
Foto: Screenshot

neoprezno

POGINUĆEMO, STANITE! ĆUTI, JA SAM VOZAČ: Putnicima hrvatskog autobusa umalo presudila bura! Policija ih spasila u poslednjem trenutku (FOTO)

Hrvatska -

Zbog jake bure, sinoć je na delu auto-puta A1 bilo zabranjen saobraćaj autobusima, a kako je vetar jačao, zabranjen je i putničkim automobilima. Ali to ništa nije značilo vozaču FlixBusa koji je vozio na liniji Mostar-Split-Zagreb.

Usprkos upozorenjima i zabrani vožnje, on je autobus s 35 putnika nastavio da vozi.

“Nakon što su putnici primetili upozorenja na auto-putu, jedan putnik je pomislio da vozači možda nisu obratili pažnju pa ih je on upozorio pozivajući se na HAK, a vozač je na to rekao da ćemo izaći na prvom izlazu. Radilo se o izlazu Posedarje, gde smo se trebali preusmeriti na stari Maslenički most, ali vozač ipak neobjašnjivo ostaje na autoputu A1. Nakon toga putnici se počinju da bune i shvativši da idemo na Maslenički most preko auto-puta, nastala je mala panika i situacija nije bila ugodna. Jedna putnica je vozaču rekla da se ne oseća sigurno na što joj je vozač rekao da gleda svoja posla, da je on vozač” rekao je jedan od putnika za Večernji.

Iako ih na Masleničkom mostu vetar snažno zanosio, vozač je nastavio auto-putem te nije sišao ni na Maslenici, a kada mu je jedan putnik rekao da će ih sve ubiti, vozač je uzvratio s “ja sam ovde vozač”. Ali ne zadugo jer je ih je zaustavila policija.

“20 sekundi nakon toga, prilaze presretači policije zadarskih tablica i, na sveopšte oduševljenje putnika, daju signal vozaču da hitno zaustavi autobus, te se to i dogodilo na odmorištu Jasenice, svega nekoliko stotina metara pee najkritičnije tačke auto-puta, gde bi, prema rečima policajaca iz njihovog dugogodišnjeg iskustva, postojala velika opasnost od prevrtanja. Stvar je jednostavna, na tom delu auto-puta skreće se u levo, direktno prema smeru iz kojeg bura duva” prepričava putnik.

Ali ni to nije omelo vozačer koji su putnicima rekli da “će stati 10 minuta i onda nastaviti”. “Policajci su ušli u autobus i upitali vozača je li on normalan, je li svestan da ima 35 ljudi u busu i da je zabrana prolaska” prepričava putnik dodajući kako su se vozači samo smejali.

Kurir.rs/Večernji Foto: Screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track