Najnovije vesti

MILANOVIĆ ŠOKIRAO, BEZ DLAKE NA JEZIKU: Pompeo dolazi da nam uvali američke bombardere F-16!
Foto: EPA / Filip Singer, AP / Patrick Semansky

poseta dubrovniku

MILANOVIĆ ŠOKIRAO, BEZ DLAKE NA JEZIKU: Pompeo dolazi da nam uvali američke bombardere F-16!

Hrvatska

Predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da američki državni sekretar Majk Pompeo stiže sutra u Dubrovnik da bi, kako se izrazio, Hrvatskoj pokušao da "uvali" bombardere F-16.

Milanović je ponovio da bi američka ponuda u drugim okolnostima bila prioritet, ali će u ovom slučaju odluka o nabavci borbenih aviona, kaže, biti politička.

"Dolazi da proba da uvali američke avione. To kažem ja koji sam rekao da bi američka roba trebalo da bude prioritet. Sad dolazi u vreme kad su već praktično otvorene ponude. Po meni s njima niko o tome ne bi smeo da razgovara, jer je to vrsta pritiska", rekao Milanović.

Komentarišući Pompeov dolazak Milanović je rekao da je do te poseto trebalo da dođe ranije.  

foto: EPA / Antonio Bat

"Sad kad su ponude otvorene, evo ti njih dve sedmice pre američkih izbora", rekao je Milanović, prenela je zagrebačka N1 tv.

Hrvatska kupuje 12 borbenih aviona, a dobila je četiri ponude. SAD nudi novi F-16 blok 70, Švedska je Hrvatskoj ponudila novi avion Gripen C/D model, Francuska nudi polovni model aviona Rafal, a Izrael polovni model F-16, blok 30.

Švedska i Izrael nisu u NATO-u, a Milanović je rekao da se protivi tome da se razmatraju ponude zemalja koje nisu članice NATO-a.

Kuzrir.rs / Tanjug,  

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...