OGLASIO SE STRIC MLADIĆA KOJI JE NAPRAVIO HAOS U ZAGREBU: Danijel je bio skroz fin i pristojan dečko, nije mi se žalio ni na koga
Foto: Profimedia/Josip Regovic/Xinhua News, Facebook/Danijel Bezuk

incident koji je šokirao hrvatsku

OGLASIO SE STRIC MLADIĆA KOJI JE NAPRAVIO HAOS U ZAGREBU: Danijel je bio skroz fin i pristojan dečko, nije mi se žalio ni na koga

Hrvatska -

Danijel je bio skroz fin pristojan dečko, nimalo neprijatan. Uvek je pri prolasku navratio, rekao mi striče kako si, seli bi pod orah, popili sok, popričali... Nije mi se ni žalio ni na šta i ni na koga. Dečko koji je poznavao red i bilo mi je drago svaki put kad je navratio kod mene. Šta se dogodilo to jutro ne znam, uopšte mi ništa nije jasno, rekao je Mato Bezuk (62), stric napadača koji je u ponedeljak u jutarnjim satima iz kalašnjikova teško ranio policajca (31) na Markovu trgu, a kasnije i sam sebi oduzeo život.

"Mene je to prepodne nazvao kolega i rekao 'Mata je li to istina, da je tvoj nećak pucao i oduzeo sebi život?'. Ja sam čuo na vestima da se nešto dogodilo u Zagrebu, ali sam mislio da mi kolega priča za nešto što je kod nas bilo ovde. Nisam ništa shvatao, tek sam kasnije iz drugih poziva povezao Zagreb i Danijela. Žao mi je nećaka i tog mladog policajca. Nadam se da će uspeti da se oporavi", priča Mato koji živi kući u Katoličkim Čairama, nedaleko od Kutine.

"Da je divljak, pijanac, agresivan ili nešto znalo bi to selo. On to nije bio. Ne možeš to sakriti. Zato se ja i čudim još više. Da je bio neki nasilnik, hajde reći ćeš bio je takav, ali ovako, ko zna šta mu je bilo u glavi", dodaje Mato.

Danijel je bio jedan od četvoro braće Bezuka koji su bili rođeni u obližnjem Krču. Završio srednju školu, nedavno počeo da radi, a imao je još dva starija brata, od kojih je jedan posao potražio u Nemačkoj, kao i mnogi stanovnici moslavačkih krajeva.

Bezuk je živeo na području Kutine, a otac mu je vetaran Domovinskog rata, prenose hrvatski mediji pozivajući se na nezvanične informacije. Među fotografijama na njegovom Fejsbuk profilu mogla se naći i jedna s drvenim modelom puške. Na njoj mladić pozira prekrivenog lica, odeven u beli skafander.

Takođe, na ovoj društvenoj mreži Bezuk je sa Jutjuba delio i snimke pucnjave. Jedan od starih snimaka pucanja snajperom propratio je opisom: "Ala,da sam ja jedan od njih. Da Skidam SrBE".

Prema nezvaničnim informacijama, mladić se nikad nije lečio zbog nekih psihičkih problema niti je zbog toga tražio lekarsku pomoć.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Profimedia/Josip Regovic/Xinhua News; Facebook/Danijel Bezuk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track