KRITIKE HRVATSKOG SVEŠTENIKA KOJI ZBOG KORONE NE IDE KOD VERNIKA: To je sam smislio, neka snosi posledice!
Foto: Profimedia

OŠTRO

KRITIKE HRVATSKOG SVEŠTENIKA KOJI ZBOG KORONE NE IDE KOD VERNIKA: To je sam smislio, neka snosi posledice!

Hrvatska -

Nakon što je riječki paroh Mate Berišić prokomentarisao pismo koje je uputio svojim parohijanima, u kojem ih je pozvao da ove godine blagoslove svoje domove zbog vanredne epidemiološke situacije, ali i da uplate novac doniran Crkvi tokom blagoslova kuća oglasio se kastavski dekan i paroh ispred parohije Sv. Krst srca Kristijan Zeba.

„Župnik Berišić je to uradio samoinicijativno i uprkos dogovoru postignutom na sastanku održanom pre 15 dana, kome je prisustvovalo sedam dekana, među kojima su bili Mata i nadbiskup Devčić, i gde smo zaključili da će ovogodišnji blagoslov porodice biti održan. Dakle, koliko trenutni epidemiološki uslovi dozvoljavaju, ističem da se ovogodišnji blagoslov samo odlaže do daljeg, a ne da ga neće biti, i ne znam zašto je pastor Berišić sam krenuo protiv jednoglasnog sporazuma. Sad neka snosi posledice “, naglašava paroh Zeba, kojeg je čitava situacija oko situacije toliko uznemirila da se osećao pozvanim da vernicima pred svim dekanima i nadbiskupima objasni stav Riječke nadbiskupije.

"Žao mi je što je toliko nemira naneto vernicima i svim parohijanima i što gornje pismo šalje pogrešnu poruku i sliku jer ovo što se događa sigurno nije stav nadbiskupije. Ponavljam, biće blagoslova, a nemam reči smelo izjavite jer se blagoslov porodice ne naplaćuje “, zaključuje kastavski dekan Zeba, pozivajući vernike na strpljenje i razumevanje.

Kurir.rs /24 sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track