(FOTO) IZNENADILI JE ZA ROĐENDAN ALI NIJE OSTALA DUŽNA: Dala bi baka Kata, al nemaš alata!
Foto: Printscreen 24sata.hr/Mihael Hnatyšyn

KRALJICI BEĆARCA NIKO DA DOSKOČI

(FOTO) IZNENADILI JE ZA ROĐENDAN ALI NIJE OSTALA DUŽNA: Dala bi baka Kata, al nemaš alata!

Hrvatska -
ZAGREB - Omiljenu hrvatsku pevačicu bećarca Katarinu Lutkemeier (66) komšije su iznenadili i organizovale joj proslavu rođendana na kojoj su je proglasili kraljicom bećarca

Na glavu su joj stavili krunu i stavili joj lentu, pa je baka Kata tako postala prava misica! Od poklona koje je dobila posebno ju je iznenadila sveća u obliku penisa.

- Skupili smo se u ulici i dogovorili da je Kata zaslužila iznenađenje. Ona vam je uvek za zezanciju i na svim zabavama je zadužena za dobru atmosferu. Uzeli smo harmoniku i s pesmom joj stigli pred vrata. Oduševila se i odmah povela bećarac “ljuljaj stara, bit će para”, a onda su se ređali i oni malo prostiji – rekli su nam Slavonci.

Ugledavši harmonikaša zapevala mu je “Oj sviraču s malim alatom, nahrani ga malo koncentratom“, a potom i “Aj što bi tebi dala baka Kata, ali nemaš ti muškoga alata“. Katarina nije mogla da skrije svoje oduševljenje pa je s prijateljima prvo zapevala pred kućom, a potom i u dnevnom boravku. Dok su se bećarci u kolu ređali, pilo se i nazdravljalo rakijom i vinom.

Uvek natpeva svirače ... Baka Kata (Foto Printscreen 24sata.hr/Mihael Hnatyšyn)
Uvek natpeva svirače ... Baka Kata (Foto Printscreen 24sata.hr/Mihael Hnatyšyn)

- Još da ste mi doveli dvojicu od 33 godine za mojih 66 godina to bio pravi rođendan – šalila se pleternička bećaruša.

Obećala je da će nastaviti da zabavlja komšiluk novim bećarcima kojih i sad zna nekoliko stotina napamet. Bećarce, potvrdila nam je, peva već 40 godina, većinom ih smišlja iz glave i u poslednje vreme zapisuje u kako bi ostale u nasledstvo prijateljima i njenoj porodici.

- Bećarci moraju biti šaljivi i prosti i zbog njih se baš nitko ne sme naljutiti - smatra Kata koja je znala sa suprugom sviračem ići od sela do sela po svadbama i zabavljati Slavonce.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track