NEVIĐENI SKANDAL U HRVATSKOJ VOJSCI: Otkrivena prevara, Hrvati lete na lažnim migovima!
Foto: Printscreen Nacional.hr

Istraga u toku

NEVIĐENI SKANDAL U HRVATSKOJ VOJSCI: Otkrivena prevara, Hrvati lete na lažnim migovima!

Hrvatska -
ZAGREB - Vojna policija započela je opsežnu istragu o remontu aviona MiG 21 koji su kupljeni i remontovani u Ukrajini

Dosadašnjom istragom utvrđene su mnogobrojne nepravilnosti i ozbiljno se sumnja da je u tom poslu isplaćen mito!

Dvanaest remontovanih MiG-ova Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu predati su u julu 2015. godine. Osam meseci posle toga Ratno vazduhoplovstvo raspolaže samo sa tri borbena aviona, a ostalih pet remontovanih aviona povučeno je iz upotrebe ekskluzivno saznaje Jutarnji list.

Prema informacijama iz istrage, kriminalisti Vojne policije do sada su utvrdili da su na avionima koje je Hrvatska kupila od Ukrajine "prekucani" serijski brojevi i da oni ne odgovaraju dokumentaciji aviona ni brojevima koji se navode u ugovoru o remontu.

Utvrđeno je i da ugrađeni delovi aviona ne odgovaraju pratećoj dokumentaciji aviona.Istraga je pokazala da su avioni kupljeni od Ukrajine stariji nego što piše u dokumentaciji. Navodno četiri do pet godina. Postavlja se pitanje je li je baš tih sedam aviona koji su poslati u Ukrajinu na remont i vraćeno natrag ili se radi o nekim drugim avionima.

Čak se ozbiljno sumnja da je celokupna dokumentacija lažirana, i da remont na avionima uopšte nije ni rađen! Istraga je, kako saznaje Jutarnji list pokrenuta nakon neprestanih kvarova na tek remontovanim avionima.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track