CRNA GORA ĆE PODRŽATI REZOLUCIJU O SREBRENICI! Nič istakao: "Spajić otkrio stav Vlade"
Foto: Printscreen/Twitter/Milojko Spajić

CRNA GORA ĆE PODRŽATI REZOLUCIJU O SREBRENICI! Nič istakao: "Spajić otkrio stav Vlade"

Crna Gora -

Nemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO Milan Nič kazao je da je pitao premijera Milojka Spajića o potencijalnom crnogorskom sponzorisanju Rezolucije UN-a o "genocidu" u Srebrenici, na šta je Spajić odgovorio da Crna Gore neće sponzorisati Rezoluciju, ali će je podržati.

"Imao sam priliku da pitam Spajića o kretanju Crne Gore ka EU , da li je bolje da ide sama ili u manjoj grupi. Takođe, zanimalo me balansiranje između krhke parlamentarne većine naspram principa činilaca vlasti, kao i njegov stav i stav Vlade o predloženoj Rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici" kazao je Nič.

Podsećanja radi, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je najava crnogorskog premijera Milojka Spajića da će podržati rezoluciju o Srebrenici moralno, politički i istorijski katastrofalna.

"Ako nisu vodili računa o stigmi koja se ovom rezolucijom nameće celom srpskom narodu, mogli su se bar zapitati kako će se osećati blizu 40 odsto državljana Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi", naveo je Dodik na platformi Iks.

(Kurir.rs/Novosti/Preneo: A.N.)

Bonus video:

03:53

PRITISCI BEZ PRESEDANA ZBOG REZOLUCIJE O SREBRENICI: Ana Brnabić za Kurir o velikoj diplomatskoj borbi predsednika Vučića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track