SEVERNI POL DOŠAO U MAKEDONIJU: Sneg zavejao puteve, za vikend polarne temperature
Foto: Printscreen YouTube

Zima

SEVERNI POL DOŠAO U MAKEDONIJU: Sneg zavejao puteve, za vikend polarne temperature

Severna Makedonija -

SKOPLJE - Zbog snega koji pada u većem delu Makedonije, saobraćaj se danas odvija otežano, a za kamione je zatvoreno nekolko putnih pravaca.

Kako navodi Auto-moto savez Makedonije, zabrana kretanja za teretna vozila uvedena je u zapadnom delu zemlje, na putevima Gostivar-Kičevo i Mavrovo-Debar, preko prelaza Straža.

Sneg trenutno pada u severnom, zapadnom i jugozapadnom delu Makedonije, u Skoplju, Krivoj Palanci, Stracinu, Kumanovu, Tetovu, Gostivaru, na Popovoj Šapki i na planinskim prelazima Straža, Kula i Mavrovo. Iz "Makedonija puta" najavili su da su spremni za veće snežne padavine, ali su se vozači medijima požalili da se autoput Skoplje - Tetovo ne čisti i da je prekriven snegom.

Foto: Printwscreen YouTube
Foto: Printwscreen YouTube

U zimskim uslovima odvija se i železnički i avionski saobraćaj, a prema podacima skopskog aerodroma, jutros su bez problema ostvareni svi planirani letovi.

Saobraćaj se zbog snega od jutros odvija otežano i u glavnom gradu Makedonije, a ekipe zimske službe grada Skoplja su od početka snežnih padavina na bulevare i ulice bacile 150 tona soli.

Makedonska državna meteorološka služba izdala je upozorenje da se u petak uveče i u danima vikenda očekuju polarne temperature do minus 20 stepeni, a vladino koordinativno telo za sprečavanje kriza pozvalo je gradjane da se pripreme za niske temperature i da ne putuju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track