RIGOROZNO: Hrvate čuvaju kao Bajdena!
Foto: Dragan Kadić

Obezbeđenje na najvišem nivou

RIGOROZNO: Hrvate čuvaju kao Bajdena!

Fudbal -
Načelnik beogradske policije otkriva za Kurir bezbednosne mere na meču Srbija - Hrvatska. Pretres svih navijača biće temeljan

Ni dlaka ne sme da im fali!Mere obezbeđenja za sutrašnji duel Srbije i Hrvatske biće najrigoroznije za jedan sportski događaj u našoj zemlji. Načelnik beogradske policije, general Stevan Bjelić u intervjuu za Kurir otkriva koliko je MUP temeljno prišao obavljanju ovog posla.Koliko će policajaca biti angažovano za duel Srbije i Hrvatske?- Utakmicu će obezbeđivati oko 4.000 policajaca i obezbeđenje FSS, a mere bezbednosti biće podignute na prvi stepen. Delegacija Hrvatske sleće oko 13.00 časova i deset minuta pre njihovog polaska s aerodroma biće zatvoren auto-put do hotela „Hajat“, kao i okolne ulice ka hotelu. Oko njih će biti tri prstena obezbeđenja i niko bez specijalnih propusnica neće moći da priđe „Hajatu“, ali ni hotelu „Metropol“, u kojem će biti smešteno 200 zvanica.

Hoće li se hrvatski reprezentativci malo prošetati po Beogradu?- Hrvati će imati pratnju od hotela do stadiona, gde će večeras odraditi trening. Uz to, sutra posle doručka imaće šetnju po Ušću, gde će takođe imati rigorozne mere obezbeđenja. Ulice će biti zatvorene i prilikom njihovog kretanja na stadion, pa molimo navijače da koriste alternativne pravce da se ne bi pravila gužva.Da li će biti smanjen kapacitet stadiona?- Pušteno je 38.000 karata, a odlučili smo da smanjimo kapacitet, pa smo tako za severnu tribinu umesto 13.000 pustili samo 8.000 ulaznica.Kakva će biti kontrola prilikom ulaska na stadion?- Pretres će biti temeljan i sprovodiće ga prvo redarska služba, a onda i policija. Alkohol neće smeti da se toči u okolini stadiona, a alkoholisana lica biće udaljena. Apelujem da svako ko želi da dođe kako bi pravio ispade, ostane kod kuće, jer ćemo takvo ponašanje sankcionisati - kaže Bjelić.

Hrvati ostaju na graniciOčekujete li dolazak hrvatskih navijača?- Za sada jedino znamo da će u Beograd organizovano stići navijači Vojvodine, a verujemo da će tu biti i pristalice Partizana i Crvene zvezde, dok hrvatski navijači s obeležjima ne mogu da uđu na stadion, baš kao ni da pređu granični prelaz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track