ŠOK ZA RED BUL: Hamiltonu pol pozicija u Melburnu, Fetel tek 13.
Foto: Reuters

Svetski šampion imao loš dan

ŠOK ZA RED BUL: Hamiltonu pol pozicija u Melburnu, Fetel tek 13.

Ostali sportovi -
Drugo vreme u kvalifikacijama imao je drugi vozač Red bula Danijel Rikiardo. Iza njega slede Niko Rozberg (Mercedes), Kevin Magnusen (Meklaren) i Fernando Alonso (Ferari)

MELBURN - Vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton ostvario je najbrže vreme u kvalifikacijama uoči prve trke sezone u šampionatu F1 za Veliku nagradu Australije.Hamilton je na stazi u Melburnu izvezao najbrži krug u vremenu 1:44.548.

Najveće razočaranje kvalifikacija je plasman aktuelnog svetskog šampiona i vozača Red bula Nemca Sebastijana Fetela, koji je bio tek 13.

Drugo vreme u kvalifikacijama imao je drugi vozač Red bula Danijel Rikiardo. Iza njega slede Niko Rozberg (Mercedes), Kevin Magnusen (Meklaren) i Fernando Alonso (Ferari).

Hamilton je istakao da je bilo veoma teško osvojiti pol poziciju pred premijernu trku nove sezone."Imali smo veoma teške uslove za vožnju, ali sam srećan poslom koji smo uradili. Novi bolidi su mnogo teži za vožnju po mokroj podlozi, a sjajno je i to što je Niko uspeo da stigne do trećeg mesta", rekao je Hamilton.

http://www.youtube.com/watch?v=Vu2PTf7j3ac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track