Splićanin Edo M. ubio Meksikanku Selenu

Ubistvo na Marjanu

Splićanin Edo M. ubio Meksikanku Selenu

Crna Hronika -
Reč je 28-godišnjem nezaposlenom hrvatskom državljaninu iz Splita, koji je završio srednju školu, a povremeno je radio građevinske poslove

SPLIT - Rešeno svirepo ubistvo na Marjanu!

Splitska policija potvrdila je danas na vanrednoj konferenciji za novinare da je uhapšen osumnjičeni za letošnje ubistvo 31-godišnje Meksikanke Selene Margarit Grasiano Masedo na Marjanu u Splitu.

Reč je 28-godišnjem nezaposlenom hrvatskom državljaninu iz Splita Edo. M, koji je završio srednju školu, a povremeno je radio građevinske poslove, saopštila je policija.

Do sad nije kažnjavan za teža krivična dela, a ima dve kazne iz sfere imovinskih delikata.

On će poslepodne biti ispitan nakon čega će mu najverojatnije biti određen pritvor. Policija za sad nije otkrila motiv svirepog ubistva koje je potreslo Hrvatsku.

Prema navodima hrvatskih medija, hapšenje je omogućila jedna od dojava građana, a uhapšeni mladić Edo M. vlasnik je dresa "Milana" pronađenog u ruksaku nedaleko od mesta ubistva Meksikanke zbog kojeg je istraživan i mladić iz Novog Sada za koga je utvrđeno da nije ubica.

Na pronađenom dresu pisalo je REKI, ali je između slova K i I nedostajalo slovo. Navodno se pas uhapšenog zove Reksi.

Pojedini mediji spekulišu da je uža porodica uhapšenog Splićanina znala da je on vlasnik dresa, ali ga nije prijavila. Meksikanka je nestala 22. avgusta posle šetnje sa bratom, kada je najverovatnije ubijena, a njeno telo je pronađeno nekoliko dana kasnije.

Ranije jutros hrvatski mediji su objavili da je Meksikanku ubio beskućnik.

Podsetimo, hrvatski mediji i policija za ubistvo Meksikanke ranije su sumnjičili četrdesetpetogodišnjeg D. P. iz Novog Sada. Njega je privela policaja Novog Sada i ustanovljeno je da je D. P. pre ubistva boravio nekoliko puta na području Splita i da je nosio je dres FK Milana kakav su opisali svedoci u Hrvatskoj, ali je ustanovljeno DNK analizom da je to što je on nosio dres sličan onome koji je nađen na mestu ubistva puka slučajnost.

Kasnije je i jedan Zagrepčanin osumnjičen za ubistvo Meksikanke, koji je, navodno, u vreme ubistva boravio u Splitu.

Iznošena majica italijanskog fudbalskog kluba "Milan", na kojoj je bilo ispisano "Reksi", bila je prvi trag objavljen u medijima koji je navodno mogao da dovede do ubice.

Kako Avaz saznaje reč je o Edi Mišiću (28) koji je navnodno preklom iz BiH, dok hrvatski mediji pišu da je Edo živeo s roditeljima i sestrom na Splitu .

U stan nekadašnjeg oficira JNA su uselili nako rata u Hrvatskoj zahvaljujući očevim ratnim zaslugama.

- To je miran, tih i povučen momak, reklo bi se zgodan. Živi tu s roditeljima i sestrom. Mislim da su doselili iz Hercegovine. On nije ničim privlačio pažnju, pozdravio bi me na stepeništu, a majka mu je jako prijatna žena, izjavio je jedan od komšija.

Posle saznanja da je Edo Mišić osumnjičen za ubistvo Meksikanke, stanovnici naselja Split 3 ostali su šokirani. Za njega kažu da je bio normalan mladić da se u poslednjih godinu dana povukao u sebe i prestao se družiti sa dotadašnjim prijateljima, kao i da je često posećivao marjan gde se svaki dan rekreirao.

- U mladosti je trenirao boks, a kada je prestao skoro je svaki dan trčao po Marjanu. Nekoliko puta smo i zajedno išli trčati, ali se on u zadnju godinu dana povukao u sebe i nije se ni s kim hteo družiti. Ne sećam se da sam ga po naselju viđao u dresu Milana, ali se sećam da smo ga pre pet ili šest dana videli ispred jednog kafića u Matoševoj ulici. Bio je u sportskoj opremi i išao je prema Marjanu. U zadnje je vreme bio nezaposlen, a zadnje što znam je da je radio u jednoj kockarnici na Sućidru. Bilo je to pre više od pola godine - ispričao nam je Edin poznanik.

Novinari saznaju i da je prošle godine neko vrijeme konobario u poznatom kafiću "F-tours" na splitskoj rivi. Konobari ga se sećaju kao mirnog mladića i dobrog radnika.

- Radio je kod nas prošle godine, ali se ne mogu setiti zašto je prestao. Istina, bio je malo čudan, ali je bio dobar radnik. Vredan, miran i uredan. Ta vest nas je sve zatekla i baš pričamo o tome kako nije davao nikakve znakove koji bi mogli uputiti na sumnju da s njim nešto nije uredu. Jedino čega su se konobari mogli setiti, a da im je u njegovom ponašanju bilo čudno, je to što bi znao svaki dan, pa i za vreme letnjih sparina, posle jutarnje smene otići trčati na Marjan – ispričao je Goran Kačunić, vlasnik kafića F-tours.

Edin otac, Branko Mišić je kazao da istina tek mora ustanoviti

- Greh treba biti otkriven, a ubica adekvatno kažnjen. Ne tvrdim da mi je sin nevin. Ako bude proglašen krivim i osuđen, biće će to još jedan pečat na krstu koga nosimo - rekao je Branko Mišić, inače ratni vojni invalid, objavio je hrvatski portal dalmacijanews

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track