DELFINI NAREDNI MEČ IGRAJU TEK U SREDU: Španija ili Nemačka - ko pobedi, teško njemu!
Foto: EPA

Šampioni

DELFINI NAREDNI MEČ IGRAJU TEK U SREDU: Španija ili Nemačka - ko pobedi, teško njemu!

Ostali sportovi -

Duel između Španije i Nemačke doneće Srbiji rivala u četvrtfinalu, a u našem timu svi veruju da će to biti vicešampion sveta i Evrope

Grupna faza takmičenja na Evropskom prvenstvu za vaterpoliste u Budimpešti je završena onako kako se i očekivalo.

Reprezentacija Srbije prošetala se kroz tri meča i izborila direktan plasman u četvrtfinale, u kom će u sredu od 17.30 (ukoliko domaćin ne promeni termin) igrati s boljim iz današnjeg duela Španije i Nemačke.

Maksimalan učinak

„Delfini“ su juče imali nešto rasterećeniji dan, koliko da se tela odmore i regenerišu, a svi redom su uvereni da će im na putu do polufinala verovatno najteži rival biti, uz njih same, najkvalitetnija selekcija na prvenstvu - Španija. Iskusni centar Duško Pijetlović poručuje da ekipa zna šta ih čeka u najvažnijoj utakmici u Budimpešti.

- Očekivano smo prvi u grupi, a ono što nije očekivano je nešto sporiji početak utakmice s Holandijom. Ono što mi se sviđa je to što nismo imali padove koncentracije u odbrani. To je najbitnije i na taj način se osvajaju prvenstva. Ako budemo igrali odbranu, znam da ćemo imati šanse da trijumfujemo. Zato sam utakmicom s Holandijom zadovoljniji nego sa protekle dve - kaže Duško, pa analizira Španiju kao narednog rivala.

- Znamo da ćemo igrati s njima, za njih se spremamo. U suštini, znamo se 100 godina, igramo jedni protiv drugih i po klubovima i u reprezentaciji. Znamo šta očekujemo, fizički izuzetno naporna utakmica, ali generalno, ako bude odlučivao kvalitet, mi smo reprezentacija na koju treba računati.

Jasne želje

Na pitanje da li nam više odgovara Španija ili bi bilo bolje da nam je rival u četvrtfinalu Mađarska (jedna od te dve selekcije je bila planirana nakon objavljenog kostura), Pijetlović ima pravi odgovor:

- Nama bi najviše odgovaralo da igramo s Mađarima, ali da nismo u Mađarskoj. Ovde je teško igrati s njima, navijači se baš trude da pokažu svoju ljubav prema momcima i stvarno je teško igrati. Baš kao što je svima teško u Beogradu protiv nas. Možda je ipak malo bolje što su to Španci, mada su oni vicešampioni sveta i Evrope. Sigurno nas čeka teška utakmica!

(Kurir.rs / Foto:EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track