UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Francuzi četvorkom ispratili Norvežane

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Francuzi četvorkom ispratili Norvežane

Fudbal -
Strelci za četu selektora Didijea Dešana bili su Pol Pogba u 15, Olivije Žiru u 51. i 69. i Loik Remi u 67. minutu

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

00:01 - Kinzi se vraća žele ga evroligaši Bivši košarkaš Partizana Tarens Kinzi potpuno se oporavio od povrede i uskoro se očekuje njegov povratak na teren.Amerikanac se potpuno oporavio, trenutno individualno radi u Sjedinjenim državama, a već se našao na radaru nekoliko Evroligaških klubova.

23:50 - Balakov nasledio Ješića u Liteksu Bugarski fudbalski prvoligaš Liteks Loveč imenovao je u utorak Krasimira Balakova za šefa stručnog štaba.Balakov će na toj dužnosti zameniti srpskog stručnjaka Miodraga Ješića, koji je otpušten u ponedeljak.

23:30 - Francuzi četvorkom ispratili Norvežane Fudbalska reprezentacija Francuske savladala je u Parizu selekciju Norveške sa 4:0, u prvoj od tri kontrolne utakmice tokom završnih priprema za učešće na prvenstvenstvu sveta. Strelci za četu selektora Didijea Dešana bili su Pol Pogba u 15, Olivije Žiru u 51. i 69. i Loik Remi u 67. minutu, a naročito raspoložen za igru bio je Metju Valbuena.

22:50 - Jilmaz u Galati do 2019.

Burak Jilmaz produžiće ugovor sa Galatasarajem do leta 2019. godine. Mnogi veliki evropski klubovi pokazali su interesovanje, ali je turski reprezentatovac odlučio da ne menja sredinu. 21:40 - Rabio nova meta Arsenala

Supertalentovani vezista Pari Sen Žermena Adrijen Rabio (19) mogao bi ovog leta da postane pojačanje Arsenala

21:00 - Levski tri godine u ABA ligi

Bugarski košarkaški klub Levski iz Sofije od utorka je i zvanično član Jadranske lige, pošto su njegovi čelnici potpisali trogodišnji ugovor sa rukovodstvom regionalnog takmičenja.

20:30 - Poketino zvanično trener Totenhema Maurisio Poketino je novi menadžer Totenhema. Na zvaničnom sajtu kluba iz Londona osvanula je informacija da je sa doskorašnjim trenerom Sautemptona dogovorena petogodišnja saradnja.19.40 - Điro: Dvostruko slavlje KintaneVozač Movistara, kolumbijski biciklista Nairo Kintana, pobedio je u 16. etapi Trke oko Italije i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu. Kolumbijac je u generalnom plasmanu Ðira preuzeo vođstvo od zemljaka Rigoberta Urana, koji je prošao kroz cilj kao deveti sa više od četiri minuta zaostatka.

19:00 - Tomaševićeva prešla u Mađarsku

Golman ženske rukometne reprezentacije Srbije Katarina Tomašević je napustila francuski Nant i dogovorila uslove dvogodišnje saradnje sa mađarskim timom Rail Kargo.18:20 - Milic pojačao Frajburg

Golman Sebastijan Milic napustio je Verder i pojačao Frajburg. Milic je 13 puta stajao na golu kluba iz Bremena. 17:50 - Bejl se povukao iz reprezentacije Geret Bejl se povukao iz nacionalnog tima Velsa zbog povrede mišića. On već nedeljama ima isti problem, a zajedno sa Fudbalskim savezom je doneo odluku da ne putuje na prijateljsku utakmicu protiv Holandije kako se njegovo stanje ne bi pogoršalo. 17:20 - Žorž Žesus i sledeće godine vodi Benfiku

Trener Benfike Žorž Žesus je sa Orlovima u tek završenoj sezoni osvojio triplu krunu i plasirao se u finale Lige Evrope, a uprava kluba ga je častila produžetkom saradnje, tako da trener i sledeće godine sedeti na klupi kluba sa Luža

17:10 - Maksimović produžio ugovor sa TorinomPovremeni reprezentativac Srbije Nikola Maksimović produžio je ugovor sa Torinom do 2018. godine, saopštio je italijanski prvoligaš. "Fudbalski klub Torino sa zadovoljstvom objavljuje da je otkupio Maksimovićev ugovor od Apolona iz Limasola. Srpski fudbaler će potpisati ugovor do 2018. godine", navedeno je na sajtu "bikova". Maksimović je letos došao na jednogodišnju pozajmicu u Torino, gde je odigrao 23 utakmice u Seriji A i iskoristio ukazanu šansu. Tokom karijere igrao je za užičku Slobodu i Crvenu zvezdu, dok je za reprezentaciju Srbije nastupio četiri puta.

16:55 - UEFA i Europol potpisali protokol o saradnjiEvropska fudbalska unija (UEFA) i Evropska policijska kancelarija (Europol) potpisali su protokol o saradnji u borbi protiv nameštanja utakmica. Predsednik UEFA Mišel Platini ocenio je da nameštanje mečeva i te kako loše utiče na "dušu fudbala". "Ovo je važna etapa u borbi protiv nameštanja, i to mi je kao bivšem igraču posebno značajno", rekao je Platini. Europol je u periodu od 2008. do 2011. godine otkrio oko 680 sumnjivih mečeva i identifikovao oko 200 novih slučajeva od početka 2013.

16:30 - Hunt promenio klub, ali ne i boju dresovaDosadašnji fudbaler Verdera Aron Hunt prešao je u ekipu Volfsburga, sa kojom je potpisao ugovor na tri godine. Hunt, koji je do sada odigrao i tri meča za selekciju Nemačke, prethodnih 13 godina proveo je u Verderu. On se nije našao na spisku selektora Joakima Leva za Mundijal u Brazilu. Poslednji put za Nemačku je igrao u maju prošle godine.

15:55 - Borba za opstanak u SuperligiNajmanje šanse za opstanak u Superligi ima ekipa Rada, koja je poslednjeplasirana sa 26 bodova. "Građevinarima" je za opstanak, zapravo za plasman u baraž, potrebna pobeda protiv Spartaka na Banjici, kao i porazi Donjeg Srema i Slobode. Takođe, u izuzetno teškoj situaciji je i Javor, koji se sastaje sa Napretkom u Ivanjici. Javoru je, kao i Radu, potrebna pobeda protiv Napretka, ali i porazi Donjeg Srema, Slobode i "građevinara". Donji Srem će gostovati OFK Beogradu na Karaburmi, a ekipi iz Pećinaca dovoljan je i remi, ali i nerešen rezultat u Užicu na meču između Slobode i Voždovca. Ipak, ukoliko Donji Srem izgubi od "romantičara" potrebno im je da poraz upiše Sloboda, a da Javor remizira s Napretkom. Sloboda, pak s druge strane mora da pobedi Voždovac, ali i da se nada porazu Donjeg Srema. U najboljoj situaciji u borbi za opstanak je bez sumnje Radnički 1923, koji i ako izgubi od Jagodine na svom terenu neće ispasti iz lige, osim ako Sloboda pobedi Voždovac. Sve utakmice 30. kola Super lige Srbije igraće se sutra od 17.00.

15:38 - Rumenige: Gvardiola je odradio dobar posaoPredsednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige rekao je da je Pep Gvardiola u prvoj sezoni u minhenskom klubu odradio dobar posao. "Nakon osvajanja triple krune, ljudi su mislili da ništa ne mora da se menja. Pep je promenio dosta toga i sve je uradio na pravi način. Sklonio je dva zadnja vezna, a na tu poziciju stavio Filipa Lama. Ekipa je bila postavljena bliže protivničkom golu na terenu, igrali smo jači presing nego prošle sezone. Postavio je ekipi nove izazove", rekao je Rumenige. Ove sezone Bajern je pod vođstvom Gvardiole osvojio Bundesligu, nemački kup, evropski superkup i Svetsko klupsko prvenstvo. Bavarci nisu odbrani trofej u Ligi šampiona, pošto su u polufinalu doživeli ubedljiv poraz od madridskog Reala.

14:55 - Održana komemoracija povodom smrti Stanice Raičković - Ćane

14:53 - Kaparos napustio LevanteTrener Levantea Hoakin Kaparos napustio je klub, pošto sa upravom nije postigao dogovor o produžetku saradnje, saopštio je taj španski prvoligaš. Levante je sezonu u Primeri završio na 10. mestu na tabeli, a sa upravom kluba je pregovarao o novom dvogodišnjem ugovoru. Klub se u saopštenju zahvalio Kaparosu na svemu što je uradio u sezoni na izmaku. Kako navode lokalni mediji u Valensiji, pregovori Kaparosa i Levantea propali su zbog neslaganja oko finansijskih detalja.

14:30 - Sorijano preuzeo EspanjolBivši španski fudbalski reprezentativac Serhio Gonzalez Sorijano imenovan je za novog trenera Espanjola. On je potpisao ugovor na dve godine, a na klupi ekipe iz Barselone zameniće Meksikanca Havijera Agirea. Sorijano je tokom karijere nosio dres Hospitaleta, Espanjola, Deportiva i Levantea, dok je prošle godine vodio rezervni tim Espanjola. Za reprezentaciju Španije odigrao je 11 utakmica.

14:01 - Zvezda sa kombinovanim timom ide u Novi SadTrener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je da će, uprkos velikim kadrovskim problemima, sezonu u Super ligi pokušati da završi pobedom protiv Vojvodine. "Imamo mnogo problema sa sastavom, i zbog toga će priliku dobiti oni koji su do sada imali manju minutažu, ali i pored toga se nadam da će biti onako kako želimo", rekao je Stojanović. Crveno-beli u Novom Sadu neće moći da računaju na Darka Lazovića, Dragana Mrđu, Nejca Pečnika, Aleksandra Kovačevića, Marka Petkovića koji su sa svojim reprezentacijama, Filip Kasalica je povređen, a neizvestan je nastup Predraga Rajkovića i Sava Pavićevića. On će zbog tih kadrovskih problema prvom timu priključiti omladince Vukašina Jovanovića, Miloša Stojanovića i Luku Jovića. Zvezda je u nedelju, kolo pre kraja, obezbedila titulu šampiona Srbije, a Stojanović je rekao da će ići na pobedu bez obzira na to. 13:51 - Jaja Ture želi da igra za PSŽFudbaler Mančester sitija Jaja Ture izjavio je da bi mu bila čast da igra za Pari Sen Žermen, što je pojačalo spekulacije o njegovom napuštanju engleskog šampiona. Ture, koji je bio glavna snaga Sitija u pohodu na šampionsku titulu ove sezone, žalio se prošle nedelje na način na koji je taj klub proslavio njegov 31. rođendan. Njegov menadžer je čak rekao da bi Ture zbog nedostatka poštovanja čelnika Sitija mogao da napusti taj klub. Ture je prošle godine potpisao četvorogodišnji ugovor sa Sitijem.

13:28 - Dijego Košta pauzira najmanje 15 danaŠpanski fudbaler, rođeni Brazilac Dijego Košta moraće da miruje 15 dana zbog povrede butnog mišića, što bi moglo da dovede u pitanje njegovo učešće na Mundijalu. Lekar Pedro Giljen rekao je da 25. godišnji Kosta ima istegnuće mišića desne noge i da mu je potrebno 15 dana da se oporavi. Španija igra prvu utakmicu na prvenstvu sveta protiv Holandije 13. juna.

13:10 - Bodiroga uplatio 50.000 evra za pomoć poplavljenimaLegendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga, trenutno na funkciji potpredsednika Košarkaškog saveza Srbije (KSS) uplatio je 50.000 evra na namenski račun Vlade Srbije za pomoć nastradalima od poplava. Bodiroga je zajedno sa vlasnikom "Verano grupe" Radomirom Živanićem, u ime te kompanije, donirao pet šlepera vode za prihvatne centre širom Srbije i obezbedio redovne isporuke hleba iz pekara u Novom Sadu i Bačkoj Topoli. Takođe, "Verano grupa" ustupila je tri hotela za smeštaj ugroženih, kao i prostorije robnih kuća u vlasništvu te kompanije.

12:40 - Jovanovski poražena na startu Rolan GarosaSrpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u drugo kolo drugog gren slem turnira sezone, Rolan Garosa. Jovanovski je poražena u prvom kolu od Italijanke Kamile Đorđi rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:3. Meč je trajao 83 minuta. Bojana je u prvom setu propustila svih pet brejk šansi, u drugom je imala još jednu koju nije iskoristila i na kraju je zasluženo poražena.

12:10 - Sve spremno za EP u veslanjuEvropsko prvenstvo u veslanju, koje se održava na Adi Ciganliji od 29. maja do 1. juna prilika je da Beograd pokaže da je spreman da i u najtežim situacijama bude uspešan domaćin, poručili su organizatori šampionata. Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović naglasio je da će predstojeći šampionat, koji će biti rekordan po broju od 800 takmičara iz 36 zemalja, biti velika šansa da glavni grad u svet pošalje najlepšu sliku. "Beograd je u svim aspektima potpuno spreman za prvenstvo Evrope. Dobro nam je poznato u kakvoj je situaciji naš glavni grad i država posle vremenskih nepogoda koje su nas zadsile. Verujemo da to neće uticati na uspeh šampionata", rekao je Mladenović.

11:46 - FK Novi Pazar: Navijači namerno izazvali incidenteFudbalski klub Novi Pazar optužio je pojedine navijače tog kluba da su smišljeno i organizovano izazivali incidente na meču s Radničkim 1923 sa ciljem da se utakmica prekine i registruje službenim rezultatom u korist gostiju. "Jasno je da su u svemu tome videli priliku da ostvare jeftini profit, da ucenama i podvalama uzmu neki dinar, nemajući obzira prema rezultatima koje FK Novi Pazar ostvaruje i ambicijama koje želi da ostvari. Ovo nije prvi put da ta potplaćena grupa navijača radi na štetu kluba, jer njih ne zanima ni fudbal ni rezultat", navedeno je u saopštenju Upravnog odbora tog superligaša.11:25 - Deko oslobođen optužbi za dopingSud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) ukinuo je portugalskom fudbaleru Deku jednogodišnju zabranu igranja zbog dopinga, jer je utvrdio da je nekadašnji as Čelsija, Barselone i Porta nevin. Deko je završio igračku karijeru u avgustu prošle godine, a u septembru je proglašen krivim za uzimanje zabranjenog diuretika i podneo je žalbu sudu u Lozani. CAS je doneo oslobađajuću presudu uz obrazloženje da postoje ozbiljne sumnje u validnost procesa doping kontrole koja je izvršena u Dekovom slučaju.

10:58 - Pisaro produžio ugovor sa BajernomPeruanski fudbaler Klaudio Pisaro produžio je danas ugovor sa minhenskim Bajernom na godinu dana. Tridesetpetogodišnji napadač kome je aktuelni ugovor sa Bajernom isticao 30. juna ove godine, odigrao je za bavarski klub 24 meča ove sezone i postigao 11 golova.

09:57 - Orlovi savladali JamajkuFudbalska reprezentacija Srbije savladala je odgovarajuću selekciju Jamajke (2:1) u prvoj od tri prijateljske utakmice, koje će igrati na turneji po Americi i Brazilu.

09:30 - Majami na korak od četvrtog uzastopnog finale plej-ofaKošarkaši Majamija pobedili su u noći između ponedeljka i utorka na svom parketu Indijanu sa 102:90 u četvrtoj utakmici finala Istočne konferencije plej-ofa NBA lige. Majami je tako došao nadomak četvrtog uzastopnog plasmana u finale plej-ofa, pošto su ostvarili treću pobedu protiv Indijane i sada vode sa 3:1. Ekipu sa Floride do trijumfa je predvodio Lebron Džejms sa "dabl-dabl" učinkom od 32 poena i 10 skokova, dok je Kris Boš postigao 25, a Dvejn Vejd 15 poena. U ekipi Indijane istakao se Dejvid Vest sa "dabl-dabl" učinkom, 20 poena i 12 skokova, dok je najefikasniji bio Pol Džordž sa 23 poena.

09:30 - Vesti koje su obeležile ponedeljak, 26. maj možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track