Kiks Bajerna, Dortmund nadomak odbrani titule
Foto: REUTERS

Kiks Bajerna, Dortmund nadomak odbrani titule

Fudbal -
Bavarci su se praktično oprostili od titule, a tim Nevena Subotića će već u sledećem kolu imati priliku da obezbedi trofej

MINHEN - Fudbaleri Borusije iz Dortmunda nalaze se korak bliže odbrani šampionske titule pošto je glavni konkurent Bajern večeras igrao bez golva protiv Majnca u utakmici 31. kola Bundeslige. Bajern je na svom terenu potpuno podbacio u duelu sa ekipom iz sredine tabele. Bavarci su se praktično oprostili od titule, a tim Nevena Subotića će već u sledećem kolu imati priliku da obezbedi trofej.

Dortmund je u derbiju kola savladao Šalke sa 2:1 i učvrstio se na liderskoj poziciji na tabeli. "Milioneri" su loše počeli utakmicu, pošto je japanski internacionalac Šinđi Kagava postigao autogol. Usledio je munjevit odgovor aktuelnog šampiona Nemačke preko Lukasa Piščeka u 17. minutu. Potpuni preokret Borusiji doneo je reprezentativac Nemačke Sebastijan Kel u 63. minutu.

Prava goleada viđena je u Leverkuzenu, gde su Bajer i Herta remizirali - 3:3. Domaćin je imao dva gola prednosti, ali je Herta za desetak minuta stigla do preokreta i to sa igračem manje. Bajer je uspeo da izbegne poraz golom Kislinga u finišu meča, dok je Hamburg slavio minimalnu pobedu protiv Hanovera. Iznenađenje kola priredio u Volfsburgu Augzburg, koji se nalazi na dobrom putu da obezbedi opstanak u elitnom rangu takmičenja.

Rezultati i strelci u 31. kolu:

Šalke - Borusija Dortmund 1:2 (Kagava 9. autogol - Pišček 17, Kel 63) Hamburg - Hanover 1:0 (Son 12) Leverkuzen - Herta 3:3 (Širle 44, Kisling 51, 84 - Lasoga 62, Torun 71, 77) Kajzerslautern - Nirnberg 0:2 (Didavi 43, Pekhart 74) Volfsburg - Augsburg 1:2 (Helmes 27 - Erl 13, Langkamp 88) Bajern - Majnc 0:0

Sutra: Menhengladbah - Keln i Frajburg - Hofenhajm Juče su igrali: Štutgart - Verder 4:1

Tabela: Borusija Dortmund 72, Bajern 64, Šalke 57, Borusija Menhengladbah 53, Štutgart 49, Bajer 44, Hanover 44, Verder 42, Hofenhajm 40, Volfsburg 40..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track