Prosinečki: Mogao sam da odem!

Ipak ostao

Prosinečki: Mogao sam da odem!

Fudbal -
Trener Crvene zvezde priznao da je imao ponudu da napusti klub ovog leta

Milija mu Marakana.

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki tvrdi da je imao ponudu da ovog leta napusti Marakanu. Ipak, Robi u intervjuu za hrvatski Forum kaže da nije razmišljao da ode iz Zvezde. Na pitanje da li je istina da je imao konkretne ponude da preuzme neku drugu ekipu već od ovog leta, Veliki Žuti je odgovorio:

- Jesam. Nijednog trenutka nisam licitirao, niti sam mislio da ikoga nečim ucenjujem. Nisam to javno govorio jer sam želeo da ostanem u Crvenoj zvezdi. Tu sam dobio priliku, osećam obavezu da osvojimo prvenstvo, da se klub konsoliduje, a za odlazak ima vremena - kaže Prosinečki.

On je pojasnio šta se dešavalo posle posle osvajanja Kupa Srbije. Prosinečki je tada stao uz igrače, kada su štrajkovali zbog neisplaćenih zarada.

- Mesecima sam igračima prenosio ono što su mi čelnici govorili - da će novac biti sutra, prekosutra. Posle osvajanja Kupa više nisam mogao. Uprava kluba je nasledila velike dugove iz prošlosti, ekonomska situacija je izuzetno teška i novac je teško nabaviti. S druge strane stoje igrači, koji niti su stvarali dugove niti bi trebalo da ih bude briga ko će ih i kako vratiti, već su tražili svoje. Naravno, očekivao sam da će igrači nakon svega biti nagrađeni.

Ne sarađujem s MihomJedno od zanimljivijih pitanja odnosilo se i na novog selektora Srbije Sinišu Mihajlovića i na to da će po prirodi posla morati da sarađuje s njim u utakmicama protiv Hrvatske.- Poznajem Mihajlovića i njegov mentalitet. Ko god bio selektor Hrvatske, moraće da zna da će se Siniša savršeno pripremiti za svaku utakmicu. To što je uzeo pet mojih igrača, ne znači da ja s njim sarađujem. Nemam ja njemu šta da pomažem, imam svoj posao, a to mi nikad ne bi ni palo na pamet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track