SKINUO JE ZASTAVU ''VELIKE ALBANIJE'' SA DRONA NA OČIGLED CELE FUDBALSKE REPREZENTACIJE OVE ZEMLJE I POSTAO HEROJ SRBIJE: Gde je danas i šta radi čovek koji je OVIM potezom postao JUNAK cele nacije! (VIDEO)
Foto: Profimedia

JUNAK

SKINUO JE ZASTAVU ''VELIKE ALBANIJE'' SA DRONA NA OČIGLED CELE FUDBALSKE REPREZENTACIJE OVE ZEMLJE I POSTAO HEROJ SRBIJE: Gde je danas i šta radi čovek koji je OVIM potezom postao JUNAK cele nacije! (VIDEO)

Fudbal -

Da našanji dana, pre tačno pet godina, dogodio se incident, na sada već čuvenoj utakmici, između reprezentacija Srbije i Albanije.

Naime, za vreme utakmice izmđu reprezentacija Srbije i Albanije, gostujući navijači pokušali su da isprovociraju srpske fudbalere i navijače, pa su uz pomoć drona na centar terena u Humskoj pokušali da stave zastavu '' velike Albanije.'' Sve je prekinuo srpski štoper Stefan Mitrović koji je skinuo zastavu i oborio dron, kako bi meč bio nastavljen.

Mitrović je imao za cilj da zastavu odnese do četvrtog sudije kako bi se meč nastavio, međutim, sve to je zasmetalo albanskim fudbalerima koji su ga u tom trenurtku napali. Na terenu je nastao opšti pošto su uleteli i domaći navijači koji su napali albanske fudbalere, koji su kako bi izvukli žive glave, odlučili da se povuku i više ne vrate na utakmicu.

Srbija je kasnije kažnjena zbog loše organizacije utakmice, a Stefan Mitrović je postao heroj nacije.

Ipak, kako je vreme prolazilo, ovo Mitroviću očigledno nije bilo dovoljno da zacementira mesto u nacionalnom timu, pa su ga mlađi zamenili na poziciji štopera. Ipak, novi selektor Orlova Ljubiša Tumbaković znao je da ceni, kako igračke tako i ove druge manje bitne kvalitete Mitrovića, pa je odlučio da ga vrati u nacionalni tim.

1 / 9 Foto: REUTERS

Podsetimo, fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 igraju u Viljnusu meč sa selekcijom Litvanije u okviru kvalifikacija za EP 2020. godine.

Inače, Mitrović trenutno nosi dres francuskog Strazbura, a tokom karijere promenio je veliki broj kluba širom Evrope ( Gent, Metalac, Kotrajk, Zvezda, Benfika, Valjadolid, Frajburg...).

Za nacionalni tim debitovao je davne 2004. godine, a od tada odigrao je 15 utakmica u državnom dresu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track