Najnovije vesti

DINAMO ZBOG KORONE SMANJUJE PLATE! Zaradili 45 miliona evra, a primorani na ovakav potez! Šta će uraditi VEČITI RIVALI?
Foto: AP

posledice pandemije

DINAMO ZBOG KORONE SMANJUJE PLATE! Zaradili 45 miliona evra, a primorani na ovakav potez! Šta će uraditi VEČITI RIVALI?

Fudbal

Pandemiji koronavirusa nema kraja, pa i kad sve ovo prođe, svi su svesni da će posledice  biti žestoke u svim granama društva pa i sportu.

Brojni klubovi će biti primorani da učine nepopularne mere zbog krize i smanje plate zaposlenima kako bi finansijski olakšali težak period koji je pred njima, a primer takvog poslovanja je i zagrebački Dinamo.

Prvi klub u Hrvatskoj koji je smanjio plate svojim zaposlenima bio je Osijek, a isto je učinio i Dinamo.

- Od početka krize izazvane korona virusom, Covid 19, uprava Dinama je u konstantnom zasedanju i analizi posledica globalne krize koja je izazvala zastoj svetske ekonomije, a našu osnovnu delatnost, onu sportsku, potpuno zaustavila. Strategija za koju smo se odlučili u suzbijanju posledica koje ova kriza ima za društvo u celini, posebno na sport i fudbal kao njegov najistaknutiji deo, u svom temelju ima za cilj očuvanje svih radnih mesta u Dinamu. To znači da težimo tome da niko od naših igrača, trenera, lekara, fizioterapeuta, ekonoma, radnika na stadionskom održavanju i klupske administracije ne ostane bez posla i osiguranje uslova da u ovom globalno kritičnom trenutku mogu dostojanstveno živeti i funkcionisati  stoji u saopštenju Dinama.

Da muka bude veća, Zagreb je ovih dana pogodio i jedan snažan i nekoliko lakših zemljotresa.

Načinjena je velika šteta gradu, a prouzrokovana su i oštećenja na stadionu "Maksimir", pa će Dinamo i zbog toga  trpeti velike finansijske gubitke.

Što je najgore Dinamo i nije u tako lošoj situaciji jer je  u zimskom prelaznom roku prodao Lajpcigu najboljeg igrača, španskog reprezentativca Danija Olma, za 30 miliona evra, a uz realne bonuse cifra će dostići ukupno 45 miliona evra.

I pored toga, Dinamo će morati da smanjuje plate, a očekuje se da će isto učiniti brojni klubovi širom regiona i Evrope.

Videćemo šta će uraditi dva najbolja i najveća srpska kluba Crvena zvezda i Partizan?

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...