MISTERA NIKO NE ZABORAVLJA! Od Antića se oprostili FSS i velikan Real Madrid! FOTO
Foto: Filip Plavčić

EMOTIVNO

MISTERA NIKO NE ZABORAVLJA! Od Antića se oprostili FSS i velikan Real Madrid! FOTO

Fudbal -

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas povodom smrti Radomira Antića, da Srbija može da bude ponosna što je imala takvog čoveka u inostranstvu, koji se uvek ponosio svojom zemljom.

Legendarni trener Radomir Antić umro je danas u 71. godini u Madridu.

"Svima koji su poznavali Radomira Antića ostaće praznina u srcu, a Srbija može da bude ponosna da je imala takvog čoveka u inostranstvu, koji se svojom zemljom uvek ponosio. ;Fudbalski savez Srbije izražava iskreno saučešće porodici Antić. Počivajte u miru 'Mister'", navodi se na sajtu FSS.

Antić je tokom karijere predvodio i tri najveća španska kluba, Real Madrid, Atletiko Madrid i Barselonu. Trenirao je i Saragosu, Ovijedo, Seltu, Šandong Luneng i Hebej, a od 2008. do 2010. godine bio je selektor Srbije sa kojom je išao na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine.

Kako je naveo Savez, bio je poznat po velikoj harizmi, stručnosti, ogromnom znanju i autoritetu, ostavio je traga svuda gde je radio, pa ga zato na Pirinejima mnogi slave i veoma poštuju, pre svega navijači Atletika kojima je podario duplu krunu u sezoni 1995/1996.

Od Antića se oprostio i Real Madrid, čiji je bio trener od marta 1991. do januara 1992. godine.

"Real Madrid, predsednik i uprava kluba sa žaljenjem su primili vest o smrti Radomira Antića. Real upućuje najdublje saučešće celoj madridskoj porodici i klubovima koje je predstavljao tokom igračke i trenerske karijere", navodi se u saopštenju Reala.

Antić je iza sebe ostavio suprugu, sina, ćerku, dve unuke i dva unuka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track