NAVIJAČI CRVENE ZVEZDE GA NISU VOLELI, ALI ON JE DOČEKAO SVOJIH PET MINUTA SLAVE: Ušao u istoriju engleskog fudbala FOTO
Foto: Sasa Pavlic

Bravo

NAVIJAČI CRVENE ZVEZDE GA NISU VOLELI, ALI ON JE DOČEKAO SVOJIH PET MINUTA SLAVE: Ušao u istoriju engleskog fudbala FOTO

Fudbal -

Bivši fudbaler Crvene zvezde ušao je u ponedeljak uveče u istoriju engleskog fudbala!

Ko se seća napadača Džošue Parkera (29), reprezentativca Antigve i Barbuda, koji je u januaru 2015. godine došao na Marakanu kao veliko pojačanje iz slovenačkih Domžala?

Parker je ušao utakmicom protiv Oksforda u ponedeljak uveče postao jedini igrač koji je u dve sezone za redom, sa dve različite ekipe, uspeo da se izbori za promociju u Čempionšip.

Njegova saradnja sa Crvenom zvezdom, ipak, nije se slavno završila! Posle duge adaptacije i nesnalaženja, usledila je pozajmica u Aberdin, pa problemi sa kašnjenjem plate i stalna pretnja s njegove strane da će pravdu potražiti pred FIFA, da bi se agonija završila njegovim povratkom na Ostrvo i raskidom saradnje u leto 2016. godine.

foto: Saša Pavlić

Parker nije ostao u najlepšoj uspomeni navijačima crveno-belih, čak su ga neretko vređali na društvenim mrežama, tako da je takav stav pristalica samo ubrzao njegovu odluku da napusti Srbiju.

Parker je po povratku u Englesku preskočio polusezonu, a onda je karijeru oporavio u Džilingemu i nakon dve godine prešao u mnogo poznatiji Čarlton. Prošle sezone Parker je predvodio Čarlton do plasmana u Čempionšip, da bi ove sezone isti uspeh ostvario noseći dres čuvenog Vikomba.

Vikomb i Parker su slavili pobedu 2:1 na Vembliju u baraž meču protiv Oksforda što će za ovaj klub biti najveći i najvažniji iskorak u istoriji dugoj 133 godine. Njegov uspeh pozdravili su i bivši saigrači iz Crvene zvezde Mihajlo Ristić, koji trenutno igra u Monpeljeu, kao i mladi Luka Ilić, koji je kao pozajmljen igrač Mančester sitija završio sezonu u holandskoj Bredi.

Vikomb je poznat i po tome što njegove boje brani čuveni debeljko Adebajo Akifenva, koji je i u 38. godini, sa 102 kilograma, postigao ove sezone čak deset golova.

Kurir sport/D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track