DŽONI ŠTULIĆ REŠIO DERBI U HUMSKOJ: Mladi napadač Partizana ušao sa klupe i doneo pobedu crno-belima protiv Čukaričkog! FOTO
Foto: Starsport

Superliga Srbije

DŽONI ŠTULIĆ REŠIO DERBI U HUMSKOJ: Mladi napadač Partizana ušao sa klupe i doneo pobedu crno-belima protiv Čukaričkog! FOTO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na svom terenu ekipu Čukaričkog sa 1:0, u utakmici 17. kola Super lige Srbije.

Jedini gol na meču, vredan tri boda, postigao je Nikola Štulić u 86. minutu.

Partizan je upisao 12. pobedu od početka šampionata i drugi je na tabeli sa 38 bodova, dok je Čukarički četvrti sa 29 bodova. ; Partizan je imao više od igre u prvom poluvremenu, ali je uspeo da stvori samo jednu šansu kada Banjak nije bio precizan posle kornera. I Čukarički je imao svoje prilike, a najbolju već u prvom minutu utakmice kada je odbrana Partizana sa gol-linije izbacila loptu.

Veljko Birmančević je na samom početku drugog poluvremena imao sjajnu priliku za Čukarički kada je izašao sam ispred Vladimira Stojkovića, ali je golman Partizana bio na pravom mestu.

Stojković je u 63. minutu umalo "poklonio" gol Čukaričkom. Nakon "teške" lopte za Lutovca, Birmančević je došao do nje i pokušao da asistira, ali je Marković presekao i izbacio u aut.

Sejduba Suma je potom u 77. minutu pokušao iz slobodnog udarca, ali je Djordje Petrović bio spreman i "boksovao" je tu loptu.

Crno-beli su, ipak, stigli do pobede u 86. minutu golom 19-godišnjeg Štulića kojem to prvi gol u seniorskoj karijeri. Jojić je dobro proigrao Sumu, a on Štulića koji je pogodio za 1:0.

Partizan u narednom kolu gostuje Voždovcu, dok će Čukarički dočekati Javor.

1 / 8 Foto: Starsport

TOK MEČA:

KRAJ!

90. minut - Utakmice je produžena za 3 minuta.

90. minut - Žuti karton za Šćekića.

89. minut - Žuti karton za Ezea.

86. minut - GOOOOOOOL - Štulić postiže svoj prvi pogodak za Partizan posle sjajne akcije Jojića i Sume koji je asistirao mladom napadaču.

foto: Starsport

82. minut - Urošević je ušao umesto Obradovića.

77. minut - Jak šut Sume iz prekida sa više od 30 metara, ali Petrović boksuje loptu i ona izlazi iz šesnaesterca gostiju.

76. minut - Probao je Savić direktno iz kornera da iznenadi Stojkovića, ali je golman Partizana bio oprezan i loptu je prosledio u korner.

63. minut - Propala je potencijalno ozbiljna šansa za Čukarički. Stojković je pod pritiskom Ezea poslao pas desno za Lutovca, Lutovcu se prikrao Birmančević i imao bi situaciju dva na jedan da se nije spetljao. Dok je Birmančević uspostavio kontrolu nad loptom, Lutovac i odbrana Partizana su se konsolidovali.

59. minut - Probao je Obradović da iznenadi golmana Čuke šutem iskosa sa leve strane, ali lopta nije išla u okvir gola.

57. minut - Dve izmene u Partizanu. Na terenu su Suma i Štulić umesto Natha i Stevanovića.

53. minut - Stefan Kovač je probao iz daljine, ali dosta je to bilo neprecizno.

49. minut - Posle loše reakcije Markovića izbio je sam Birmančević ispred Stojkovića, ali je golman Partizana izašao kao pobednik iz ovog duela. Zicer je propustio Birmančević.

foto: Starsport

48. minut - Žuti karton za Markovića zbog visoko podignutog lakta.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

Završen je prvi deo igre!

46. minut - Žuti karton za Asmira Kajevića.

45. minut - Prvo poluvreme je produženo za 2 minuta.

44. minut - Ponovo Banjak, ponovo korner i ponovo lopta ide pored gola gostiju.

37. minut - Birmančević je izbio sam ispred gola Partizana, iskosa sa leve strane. Šutnuo levom, lopta je prošla ispod Stojkovića i pogodila mrežu, ali samo sa spoljne strane.

33. minut - Žuti karton za Endijaja zbog prigovora. Prva opomena na meču.

foto: Starsport

31. minut - Probao je Natho drop kikom, ali lopta prolazi tik pored gola gostiju.

28. minut - Partizan je najbolje šanse stvarao iz prekida, tačnije iz kornera kojih je do sada na meču imao čak 6.

25. minut - Probao je Jojić direktno iz kornera, delovalo je veoma opasno, ali lopta je pogodila spoljni deo mreže.

23. minut - Najbolja prilika na meču za Partizan. Izveo je korner Jojić, Marković loptu zakačio i usmerio u srce šesnaesterca, ona je došla do Banjaka koji je šutnuo iz prve, ali sjajno je odbranio Petrović. Ovo je bio treći pokušaj Banjaka i to sve iz kornera.

foto: Starsport

15. minut - Pantić je želeo loptu da vrati svom golmanu, ali je vetar malo pomeo i ona je obišla golmana Petrovića i prošla tik pored stative. U nastavku, iz kornera je glavom probao Banjak, ali lopta ide pored leve stative gola gostiju.

10. minut - Posle ''jakih'' uvodnih nekoliko minuta drtično je opao tempo igre u Humskoj.

1. minut - Kakva šansa za Čukarički! Gosti su u prvom napadu imali veliku priliku, ali je odbrana Partizana posle dodavanja Pantića prema Kajeviću uspela da interveniše. Gol je spasao Banjak

1. minut - Utakmica je počela

Meč malo kasni jer je mreža na jednom od golova, sa jedne strane loše zakačena za stativu

Prvo poluvreme

Stadion Partizana

Sudija: Lazar Lukić

PARTIZAN: Stojković – Miljković, S. Marković, Banjak, Obradović – Šćekić, Zdjelar – F. Stevanović, Natho, Jojić – Asano. Trener: Aleksandar Stanojević.

ČUKARIČKI: Petrović – Ćirković, Šapić, Ostojić, Kamenović – Kovač, Mijailović – Pantić, Kajević, Birmančević – Endijae. Trener: Dušan Đorđević.

Sastavi

Dueli ova dva kluba uvek su privlačili veliku pažnju, pre svega zbog toga što su uvek bili kvalitetni i što ih je krasila otvorena borba za bodove.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili jedanaest pobeda, uz dva remija i tri poraza, pa sa 35 bodova na svom kontu trentno zauzimaju 2. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu TSC-a, a rezultat je bio 0:4.

Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili osam pobeda, uz pet remija i tri poraza, pa sa 29 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Napretka, a rezultat je bio 3:0. Tokom prethodne sezone dva tima su odigrala dva međusobna susreta, a oba puta slavio je tim koji je bio domaćin. Čukarički je u jesenjem delu sezone na Banovom brdu ostvario pobedu rezultatom 2:1, dok je na proleće Partizan u Humskoj slavio rezultatom 4:1. Zanimljivo je da su ’’brđani’’ oba dosadašnja trijumfa u Humskoj ostvarili u sezoni 2015/16.

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da je zadovoljan igrom svog tima u prethodnim susretima, ali i da u ovaj meč ulaze u specifičnim okolnostima, bez trojice napadača koji su van stroja:

’’Igramo u poslednje vreme dobro, u dobrom smo raspoloženju. Imamo za protivnika izuzetnu ekipu koja je stabilna u gornjem delu tabele i bori se za Evropu. Biće neizvesna utakmica. Imamo kadrovskih problema, pošto su nam tri napadača van stroja, tu smo malo u problemu, ali ko god da igra nije problem, imamo uvek rešenje. Možete da imate pet-šest povređenih igrača, imamo veliki fond, nego je problem što je sve na istoj poziciji. Stvarno je to problem, napravili smo sinhronizaciju između njih, ali preguraćemo ovu godinu nekako. Da se nije desio Holender znao bih tim, ali još ćemo odlučiti. U prethodnim mečevima bilo je bitno da protivnici nisu stvarali šanse, a i menjali smo pojedine igrače. Prihvataju polako ono što ja želim, stabilniji smo, ne samo poslednja četvorka ekipe nego i ostali. Što se tiče kolege Đorđevića pratim njegov rad, znam sve o njemu. On unosi svoj stil, izuzetno su konkretni, imaju vrlo ofanzivnu i direktnu napadačku liniju i lako dolaze u poslednjih dvadeset metara od gola. Voleo bih da postignemo u prvom delu. Biće neizvesna i intenzivna utakmica. Imaće i oni šanse, moramo da budemo spremni na sve. Oni su direktni i konkretni, mogu da postignu gol u svakom trenutku. Mi smo u dobroj formi, stabilni smo, videćemo.’’

Šef stručnog štaba ’’brđana’’ Dušan Đorđević ističe da protiv rivala kao što je Partizan koncentracija mora biti na najvišem nivou, jer će kazniti svaku grešku, ali da su igrači svesni svojih kvaliteta i da žele to i da pokažu na terenu:

’’Tako kvalitetne ekipe nemaju mnogo milosti, ako im dozvolite situacije koje mogu da pretvore u šansu ili gol. Imamo iskustva iz prethodne utakmice, u ekipi imamo igrača koji su mnogo puta nastupali u duelima protiv Partizana ili Crvene zvezde. Posedujemo i mi kvalitete i to izuzetne, tako da se nadam da ćemo pružiti žestok otpor. Cilj je da pokažemo da posedujemo ozbiljan kvalitet i organizaciju u igri, voleo bih da utakmica bude zanimljiva za gledanje i žestoka u svakom pogledu. Ako ne računamo Kup Srbije, u kojem nismo izgubili, ali smo eliminisani, malerozno je pominjati pred Partizan našu seriju. Ali, svakako smo se stabilizovali, na nekim utakmicama gde smo odigrali nerešeno zaista smo bili bliži pobedama od protivnika. Ipak, ne smemo na tome da stanemo, svaki dan pričam sa igračima da mora još bolje. Daleko od toga da mi pretimo Partizanu, ali kao ekipa rastemo i imamo još prostora da napredujemo. Siguran sam i ja u to, ali i igrači sa kojima radim. Željni su da se dokažu, da izgledaju najbolje što mogu. Mi u stručnom štabu pripremimo sve što inače radimo za svakog drugog protivnika. Sada su samo igrači svega svesniji i koncentrisaniji na sve što radimo.’’

Meč između Partizana i Čukaričkog igra se sa početkom u 16 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track