TADIĆU VAR PONIŠTIO GOL ZA POLUFINALE: Ajaks završio učešće u Ligi Evrope! Viljareal, Mančester i Arsenal rutinski prošli dalje
Foto: AP

TADIĆU VAR PONIŠTIO GOL ZA POLUFINALE: Ajaks završio učešće u Ligi Evrope! Viljareal, Mančester i Arsenal rutinski prošli dalje

Fudbal -

Fudbaleri Rome i Mančester junajteda plasirali su se večeras u polufinale Lige Evropa pošto su eliminisali Ajaks, odnosno Granadu.

Roma je, posle posle pobede od 2:1 u Amsterdamu, večeras odigrala 1:1 sa Ajaksom na Olimpiku i to joj je bilo dovoljno za plasman medju četiri najbolje ekipe.

Ajaks je od početka meča igrao hrabro i imao više loptu u svom posedu, ali se Roma uspešno branila sve do 49. minuta kada je Brajan Brobi doveo holandski tim u vodjstvo.

Pet minuta kasnije sprski fudbaler Dušan Tadić naleteo je na odbijenu loptu posle udarca Brobija i poslao je iza ledja golmana Rome, ali je radost igrača Ajaksa kratko trajala pošto je taj gol poništen zbog faula.

Izjednačenje i veliko slavlje Romi doneo je Edin Džeko u 72. minutu.

Roma će u polufinalu igrati protiv Mančester junajteda koji je, posle 2:0 u prvom meču, večeras na Old Trafordu pobedio Granadu istim rezultatom.

Junajted je poveo golom Edinsona Kavanija u šestom minutu, na asistenciju Pola Pogbe, a konačan rezultat postavio je Hesus Valjeha autogolom u ; 90. minutu.

Prvi meč polufinala igra se 29. aprila, dok je revanš 6. maja.

Fudbaleri Arsenala i Viljareala plasirali su se večeras u polufinale Lige Evropa, pošto su eliminisali Slaviju Prag, odnosno zagrebački Dinamo.

Posle 1:1 u prvom meču, Arsenal je večeras u Pragu pobedio Slaviju sa ubedljivih 4:0.

Arsenal je pitanje pobednika u ovom dvomeču rešio za samo deset minuta.

Prvo je u 14. minutu zbog ofsajda poništen pogodak koji je postigao Emil Smit-Rou, ali to nije poremetilo igrače gostujućeg tima.

Samo četiri minuta kasnije Smit-Rou je proigrao Pepea koji je pogodio za 1:0, da bi u 21. minutu Aleksander Lakazet bio siguran sa "bele" tačke. Tačku na ovaj susret stavio je Bakajo Saka u 24. minutu udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Konačan rezultat postavio je Lakazet u 77. minutu svojim drugim golom na utakmici.

Arsenal će se za plasman u finale Lige Evropa boriti sa Viljarealom koji je, posle minimalne pobede u Zagrebu, večeras slavio protiv Dinama na svom terenu sa 2:1.

Strelci za španski tim bili su Pako Alkaser u 36. i Djerar Moreno u 43. minutu, dok je jedini pogodak za Dinamo postigao Mislav Oršić u 74. minutu.

Prvi meč polufinala igra se 29. aprila, dok je revanš na programu 6. maja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track