HTEO JE U ZVEZDU, PARTIZAN GA SE LAKO ODREKAO: Tuluz ga je platio 4,2 miliona evra, sada će imati priliku da se nametne PIKSIJU
Foto: Starsport

ozbiljan transfer

HTEO JE U ZVEZDU, PARTIZAN GA SE LAKO ODREKAO: Tuluz ga je platio 4,2 miliona evra, sada će imati priliku da se nametne PIKSIJU

Fudbal -

Veljko Birmančević živi najlepšu fudbalsku priču! Krilni fudbaler i povremeni reprezentativac Srbije potpisao je ugovor na četiri godine sa Tuluzom.

Veljko Birmančević
foto: Starsport

Francuski klub, član elitne divizije Lig 1, platio je švedskom Malmeu za Srbina 4.200.000 evra! Ozbiljan novac, rekli bismo i ozbiljna zarada. Posebno ako se zna da je Malme prošlog leta Čukaričkom za Veljka Birmančevića platio okruglo 1.000.000 evra.

Veljko Birmančević (24) se sjajnim partijama u dresu prvaka Švedske izborio i za poziv selektora srpske fudbalske reprezentacije Dragana Stojkovića Piksija. Upisao je tri utakmice za A tim Srbije. Zanimljiv je njegov životni put. Iz rodnog Šapca stigao je u omladinsku školu Partizana, iako se nikada nije stidio da kaže da navija za Crvenu zvezdu.

Veljko Birmančević
foto: Starsport

Izraziti talenat doveo ga je i do prvog tima Partizana, međutim treneri koji su tada vodili A tim, u periodu od 2016. do 2019, ali i rukovodstvo u njemu nisu videli potencijal. Odigrao je samo tri utakmice za Partizan i to svega 60 minuta. Selio se na pozajmice u Teleoptik, Rad i Čukarički. U leto 2019. potpisao je ugovor sa Čukaričkim i procvetao u tom klubu.

Pre tri godine bio je na pragu dolaska u Crvenu zvezdu. Čelnici crveno-belih su ga želeli, jer je bio ono što traže, ekspolozivno krilo velikog potencijala. Dva kluba su dogovarala obeštećenje, Zvezda je nudila 500.000 evra, Čukarički je tražio 800.000 evra Međutim, navijači su rekli svoje, ne žele bivše igrače Partizana u klubu. Nije pomoglo ni to što su se na društvenim mrežama pojavile fotografije Birmančevića iz detinjstva, sa severne i zapadne tribine Marakane, u Zvezdinim majicama. Čak ni izjava koju je dao:

Veljko Birmančević
foto: Instagram Printscreen

- Zvezda je moj dečački san, navijač sam kluba sa "Marakane"! Sada sam u svetu fudbalskog profesionalizma, šta je najbolje odlučiće menadžeri i Čukarički, čiji sam član. Sa moje strane, nemam nikakvu dilemu i apsolutno sam za prelazak u Crvenu zvezdu.

Sada je u Tuluzu, u jednoj mnogo jakoj francuskoj ligi. Pred Veljkom Birmančevićem je novi izazov, vredan dobrih partija, golova i poziva selektora Dragana Stojkovića da se nađe na spisku putnika za Mundijal u Kataru.

- Veoma sam srećan jer dolazim u veliki klub kakav je Tuluz. Gledao sam dan ranije utakmicu protiv Pari Sen Žermena, atmosfera je bila neverovatna, navijači su napravili zaista sjajan ambijent. Želim da dam 200 odsto za klub jer mi to daje šansu da igram na veoma visokom nivou. Nadam se da ću puno postići i pomoći timu da ostvari dobre rezultate, to su moji ciljevi ove sezone - rekao je Veljko Birmančević za klupski sajt i dodao:

- Moja omiljena pozicija je levo krilo, ali mogu da igram i drugog napadača ili broj 10. Volim da driblam i dajem golove, da asistiram i igram u napadu kako bi pomogao da moja ekipa pobedi.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track