DIJABATE SE "UPISAO" BAŠ KAD JE TREBALO! Crno-beli se MUČILI, pa uspeli da probiju TVRD BEDEM Napretka u zaleđenom Kruševcu! VIDEO
Foto: Starsport

SUPERLIGA

DIJABATE SE "UPISAO" BAŠ KAD JE TREBALO! Crno-beli se MUČILI, pa uspeli da probiju TVRD BEDEM Napretka u zaleđenom Kruševcu! VIDEO

Fudbal -

U utakmici 20. kola Superlige Srbije Partizan je pobedio Napredak na gostovanju minimalnim rezultatom - 0:1.

Loši uslovi u Kruševcu jednostavno nisu dozvolili gledamo zanimljiviji meč, iako je utakmica počela šansama na obe strane.

Za početak, malo je falilo da utakmica bude odložena, zbog toga je i start kasnio nekoliko minuta. Kada je meč ipak počeo, delovalo je da se igrači dobro snalaze na trvdom, zaleđenom terenu, po kom se lopta ne kotrlja, već skače.

Šarić je imao odličnu šansu za domaćine, a ubrzo Jović za goste, mada je u toj situaciji dosuđena ofsajd pozicija.

Međutim, sve nakon toga nije izgledalo dobro. Počeo je da pada sneg i da pojačava intezitet kako se bližila pauza. Kruševljani su ređali kornere, imali i veći posed lopte, ali bez konkretnijih prilika.

Na početku drugog poluvremena, fudbaler Napretka Ljubomirac našao se u solidnoj šansi, ali je loptu poslao preko gola Partizana.

Većih uzbuđenja nije bilo do 61. minuta. Tada je Partizan stigao u vođstvo, a u strelce se upisao Dijabate. Imali su crno-beli i malo sreće, pošto je lopta nakon udarca Dijabatea pogodila Kerkeza, pre nego što se odbila u gol domaće ekipe.

1 / 12 Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pokušali su domaći fudbaleri da se trgnu posle primljenog gola, i da što pre stignu do izjednačenja. Tako je moglo da bude u 76. minutu kada su Kruševljani kombinovali po desnom boku, Ljubomirac je sa mnogo osećaja vratio loptu u peterac crno-belih, ali je Filipović sjajnom intervencijom izbio loptu ispred protivničkog igrača.

Do kraja utakmice većih uzbuđenja nije bilo, pa je tim Gordana Petrića iz Kruševca odneo ceo plen.

Posle ove utakmice, crno-beli se nalaze na drugom mestu na tabeli sa osam bodova manje u odnosu na prvoplasiranu Crvenu zvezdu, dok Napredak zauzima 11. poziciju sa 19 osvojenih bodova.

Napredak - Partizan 0:1

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica!

88. minut - Malo je falilo da Natho duplira prednost

Vezista Parnog valjka našao se sam ispred protivničkog golmana, pokušao je lob udarcem da ga savlada, ali je defanzivac Napretka bio na pravom mestu i izbio loptu daleko od svog gola

82. minut - Filipović dobio žestok udarac

Desni bek Partizana Filipović posle jednog sudara sa saigračem završio je na travi. Na glavi ima veliku posekotinu odmah mu je ukazana lekarska pomoć.

76. minut - Velika šansa za Napredak

Malo je falilo da Napredak stigne do izjednačenja. Ponovo su Kruševljani kombinovali po desnom boku, Ljubomirac je sa mnogo osećaja vratio loptu u peterac crno-belih, ali je Filipović sjajnom intervencijom izbio loptu ispred protivničkog igrača.

Partizan, Bibras Natho
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

70. minut - Bez većih uzbuđenja

Pokušavaju domaći fudbaleri da stanu na loptu i stignu do izjednačenja, međutim gosti su maksimalno fokusirani i lako otklanjaju svaku potencijalnu opasnost.

61. minut - GOOOL!

Partizan vodi, strelac je Dijabate!

Imali su crno-beli i malo sreće, pošto je lopta nakon udarca Dijabatea pogodila Kerkeza, pre nego što se odbila u gol domaće ekipe.

To je prvi gol Malijca u prvenstvu Srbije.

56. minut - Šansa i za crno-bele

Rikardo je probio po levoj strani, lopta je nakon njegovog povratnog dodavanja stigla do Andradea, a on ju je poslao pored gola udarcem sa ivice kaznenog prostora.

53. minut - Preti Napredak

Prvu šansu u drugom delu imao je Ljubomirac koji je poslao loptu preko gola iz solidne pozicije u kaznenom prostoru Partizana.

46. minut - Početak drugog dela

Sneg više ne pada jakim intezitetom, pa su uslovi za igru nešto bolji. Teren je i dalje u katastrofalnom stanju.

Prvo poluvreme:

45. minut - Kraj prvog poluvremena

Uslovi nisu dozvolili da vidimo zanimljivih 45 minuta, iako je utakmica počela šansama na obe strane.

Za početak, malo je falilo da utakmica bude odložena, zbog toga je i start kasnio nekoliko minuta. Kada je meč ipak počeo, delovalo je da se igrači dobro snalaze na trvdom, zaleđenom terenu, po kom se lopta ne kotrlja, već skače.

Šarić je imao odličnu šansu za domaćine, a ubrzo Jović za goste, mada je u toj situaciji dosuđena ofsajd pozicija.

Međutim, sve nakon toga nije izgledalo dobro. Počeo je da pada sneg i da pojačava intezitet kako se bližila pauza. Kruševljani su ređali kornere, imali i veći posed lopte, ali bez konkretnijih prilika.

1 / 6 Foto: Starsport

41. minut - Nova šansa za Napredak

Na kraju je bio slab udarac pa je Popović lako uhvatio loptu nakon šuta Ljubomirca.

Sneg sada pada pojačanim intezitetom i dodatno otežava uslove fudbalerima.

Partizan, Napredak
foto: Starsport

38. minut - Pauza zbog krvarenja

Na kratko je prekinuta utakmica zbog krvi na licu jednog fudbalera Napretka. U pitanju je Šarić kojem je ukazana pomoć nakon čega je nastavljena utakmica.

30. minut - Gužva pred golom domaćina

Natho je izveo slobodan udarac, lopta je nakon velike gužve stigla do golmana Petrića. Sudija Milan Mitić je intervenisao i pokazao da je pre intervencije čuvara mreže bilo prekršaja ili ofsajd pozicije.

Partizan, Napredak
foto: Starsport

24. minut - Domaćin odličan

Vrlo dobro izgleda Napredak u prvom delu utakmice. Gomilaju se nezgodne situacije pred golom rivala i udarci iz ugla.

Osim pokušaja Šarića na startu, fali konkretnije prilike da se ugroze crno-beli.

16. minut - Problemi za oba tima

Deluje na trenutke da je teško odigrati običan pas po zemlji. Lopta se na tvrdom, zaleđenom terenu ne kotrlja već skače.

Zaleđen teren u Kruševcu
Zaleđen teren u Kruševcufoto: Printscreen

12. minut - Dobar početak

Nikola Stanković je sa distance šutirao preko gola Popovića, a s obzirom na to kakvi su uslovi, utakmica je za sada i te kako zanimljiva.

9. minut - Uzvraća Partizan

Velika šansa za Nemanju Jovića i reakcija golmana Petrića nakon centaršuta Dijabatea, međutim fudbaler Partizana našao se u ofsajd pziciji.

U međuvremenu je počeo da pada sneg u Kruševcu.

7. minut - Velika šansa za Napredak

Šarić je šutirao i voleja sa 11 metara udaljenosti, odlično je reagovao Svetozar Marković koji je blokirao udarac, nakon čega je lopta završila u korneru.

3. minut - Loši uslovi za igru

Stanje terena je, u najmanju ruku, daleko od idealnog. Sneg i niske temperature uticale su na travnatu podlogu na stadionu "Mladost".

Partizan, Napredak
foto: Printscreen

Komentator televizije "Arena sport" poručio je čak da je utakmica kasnila pet minuta zbog toga što su do poslednjeg trenutka trajali pregovarali i razmišljanje da li da meč uopšte bude odigran u ovom trenutku.

1. minut - Početak meča

Utakmica u Kruševcu je počela nakon minuta ćutanja.

Fudbaleri su izašli na teren uz nekoliko minuta zakašnjenja.

Sastavi:

Napredak: Petrić - Jovanović, Kerkez, Đeković, Vukajlović - Putinčanin, Stanković - Ljubomirac, Bastajić, Čečarić - Šarić. Trener: Dušan Đorđević.

Partizan: Popović - Filipović, Marković, Vujačić, Šehović - Fejsa, Andrade – Dijabate, Natho, Jović - Rikardo. Trener: Gordan Petrić.

UOČI MEČA:

Nakon nešto manje od tri meseca, fudbal u Srbiji se vratio, a crno-beli imaju priliku da se već u prvom kolu prolećnog dela prvenstva približe liderskoj poziciji.

U prvom ovosezonskom duelu ova dva tima Partizan je u Humskoj pobedio rezultatom 1:0.

Crno-beli u Kruševcu igraju prvu prvenstvenu utakmicu još od 13. novembra i duela sa Novim Pazarom, a u slučaju pobede smanjiće razliku u odnosu na Crvenu zvezdu koja je u subotu odigrala utakmicu bez pobednika protiv Vojvodine.

Trener Partizana, Gordan Petrić, očekuje zahtevan meč.

"Biće izuzetno teška utakmica, ali to ne menja ništa što se tiče neke naše priče, sve zavisi od nas i ponavljam, mislim da su igrači spremni i da jedva čekaju sutrašnju utakmicu. Mi moramo da odradimo takmičarsku utakmicu, profesionalnu... Sigurno neće biti neka lepota, da se ne nadamo tamo i ne lažemo. Igrači treba da se prilagode uslovima i to ne treba da bude neko opravdanje. Moramo da igramo takmičarski i profesionalno od prvog do poslednjeg minuta", istakao je Petrić.

Njegov kolega, Dušan Đorđević sa klupe Napretka, takođe je najavio težak posao za svoj tim.

"Očekuje nas jedan fudbalski praznik u Kruševcu. Da li smo spremni, voleo bih da znam odgovor. Ono što je izvesno, sve smo učinili da na vreme formiramo tim. Na pripremama u Antaliji smo imali odlične uslove za rad, dobre protivnike. Jedini peh koji nas je zadesio je virus, koji je zahvatio veliki broj igrača, ali to je već daleka prošlost. Tako da, sa verom u ono što smo radili i optimizmom ulazimo u prvenstvo. Naravno, Partizanu se ne preti i samo mogu da izrazim nadu da možemo da pružimo žestok otpor crno-belima. Šta će nam taj žestok otpor doneti, videćemo posle nedeljnih devedeset minuta. Sigurno da Beograđani ulaze u predstojeći duel sa velikim oprezom, jer zna se da je Napredak znao da im napravi probleme".

"Siguran sam da zbog toga dolaze sa najjačim snagama i velikim motivom. Na nama je da pružimo maksimum i u tom slučaju, možemo se nadati nekom povoljnom rezultatu. Partizan nije mnogo menjao tim, pre nekoliko dana je stigao vezni igrač Kolorado, koji nam nije poznat. Mi smo uradili planiranu doselekciju, pojačali tim. Nije svejedno što je prvo kolo baš Partizan, ali hajde da se nadamo da i ovom prilikom na startu može da se desi iznenađenje", rekao je Đorđević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track