NOVA BRUKA PARTIZANA: Kolubara odolela crno-belima i odnela bod iz Humske! Grobari napustili stadion VIDEO
Foto: @starsport

Super liga Srbije

NOVA BRUKA PARTIZANA: Kolubara odolela crno-belima i odnela bod iz Humske! Grobari napustili stadion VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana i Kolubare odigrali su nerešeno 1:1 (1:0) u utakmici 25. kola prvesntva Srbije.

Partizan je u vođstvo doveo Bibars Natho iz penala u 7. minutu, a bod gostima Mrkić u 71. minutu.

Crno-beli su priredili još jedno neprijatno iznenađenje svojim navijačima. Ipak, tim iz Humske je trenutno na drugoj poziciji sa 52 bodom, jednim više u odnosu na Čukarički, a dva u odnosu na TSC.

Kolubara je prvi put posle pet utakmica ostala neporažena u duelu sa Partizanom, a sada su Lazarevčani osmi sa 31 bodom.

Utakmica u Humskoj je bila pravo "mrtvilo", praktično bez većih šansi.

Sredinom prvog poluvremena, grobari su napustili stadion, nezadovoljni radom uprave kluba. Tek nekoliko stotina gledalaca ostalo je da posmatra ovu utakmicu i nije imalo da vidi skoro ništa.

Kurir sport

PARTIZAN - KOLUBARA 1:1 (1:0)

TOK MEČA

2. POLUVREME

Kraj utakmice.

90. minut - Igraće se još tri minuta.

83. minut - Nemanja Nikolić menja Vanju Ilića u Kolubari.

81. minut - Izmena u Partizanu, umesto povređenog Andresa Kolorada je u igri Ljubomir Fejsa.

79. minut - Kolorado je zaradio žuti karton.

75. minut - Izlazi Menig, ulazi Jović u napadu Partizana.

71. minut - GOOOL! Kolubara je izjednačila golom Mrkića. Ovo je njegov prvenac u sezoni. Prethodno je Đuranović sjajno prošao po levoj strani i zavrnuo u peterac.

68. minut - Nova dvostruka izmena u Kolubari. Izašli su Ćosić i SImović, a ušli Mrkić i Vukušić.

65. minut - Simović je dobio žuti karton zbog oštrog starta nad Nathom.

62. minut - Poništen je gol Partizanu. Sasvim opravdano jer je Pavlović bio u ofsajdu.

61. minut - Najbolja prilika za Kolubaru. Milićević je bio najviši posle kornera, zahvatio je loptu glavom na drugoj stativi, ali je ona tik iznad prečke otišla u gol-aut.

57. minut - Izmene u Kolubai. Izlaze Bagarić i Zubairu, ulaze Mols i Sadiković.

53. minut - Sjajna kontra za Partizan, Pantić je vukao loptu, uposlio Natha, ali je ovaj slabo šutirao a Stanivuković odbranio. Konačno nešto interesantno na terenu.

52. minut - Menig je neporezno igrao rukom na oko 25 metara od svog gola iskosa sa leve strane. Ilić je centrirao, od svega korner. Posle kornera ništa od šanse

49. minut - Partizan je ušao konkretnije u drugo poluvreme. Novi prodor Meniga po levoj strani, od svega korner. Stanivuković interveniše posle centaršuta iz ugla.

47. minut - Menig je šutirao jako loše sa oko 25 metara, u situaciji kada je imao i boljih rešenja.

46. minut - Partizan je krenu sa centra. Crno-beli napadaju ka južnoj strani, ali tamo nema grobara koji su sredinom prvog poluvremena na pustili stadion nezadovoljni radom uprave.

Pantić je zamenio Traorea na početku drugog poluvremena.

1. POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena.

Posle gola Natha u ranoj fazi iz penala, videli smo mrtvilo na terenu.

34. minut - Opasan napad Kolubare preko Kočovića. Centrirao je, ali je Vanja Ilić visoko podigao nogu u šesnaestercu Partizana i tako onemogućio šansu za svoj tim.

30. minut - Igra se uglavnom na sredini terena, Traore je pokušao šut iz daljine, ali je blokiran.

24. minut - Grobari su napustili stadion Partizana! Nezadovoljni radom uprave, navijači sa južne tribine nastavili su "rat" započet pre ispadanja od Šerifa u Ligi konferencija. Na meču protiv Radničkog nisu bili na stadionu, a sada su došli i otišli.

22. minut - Drugi put u meču grobari su ubacili baklju u teren. Na jugu stoji transparent "Uprava napolje".

16. minut - Menig je dobro šutirao, ali lopta odlazi pored stative gola Kolubare.

11. minut - Prvi opasan napad Kolubare, od svega korner. Izveli su gosti dva kornera u nizu, ali nisu opasnije ugrozili gol Popovića.

7. minut - GOOOL! Partizan je poveo golom Natha iz penala. Njegov 11. gol u sezoni.

6. minut - Penal za Partizan. Menig je ušao u šesnaesterac sa leve strane, pokušao da centrira, ali je Radovanović rukom zaustavio šut. Sudija Srećković je dosudio penal, ali se konsultuje sa VAR sobom. Definitivno penal.

3. minut - Prva akcija Partizana, Natho je izveo slobodan udarac, lopta se odbila do Meniga koji je šutirao, ali Stanivuković brani.

1. minut - Partizan u prvom poluvremenu napada ka severnoj strani.

Crno-beli su u krizi, ispadanje iz Evrope, poraz u večitom derbiju, remi sa Radničkim

Partizan bez suspendovanih Markovića, Baždara i Rikarda na ovom meču.

PARTIZAN - KOLUBARA

Stadiona Partizana

Sudija: Marko Srećković

Partizan (4-2-3-1): Popović - Živković, Ilić, Vujačić, Urošević - Kolorado, Traore - Dijabate, Natho, Menig - Pavlović.

Kolubara (3-5-2): Stanivuković - Radovanović, Milićević, Bakić, Koćović - Vanja Ilić, Simović, Zubairu, Ćosić - Bagarić, Đuranović.

Rezerve Partizana: Stevanović, Fejsa, Filipović, Jevremović, Jović, Mirčetić, Pantić, Petković, Saničanin, Šehović i Stjepanović.

Rzerve Kolubare: Popović, Ćorković, Gajić, Veljko Ilić, Mrkić, Nikolić, Molis Donald, Radosavljević, Sadiković, Vukušić.

Beogradski Partizan u okviru 25. kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Lazarevca, ekipu Kolubare.

Meč se igra sa početkom u 18:30 časova.

Crno-beli su se oprostili od trke za šampionskom titulom, ali im predstoji grčevita borba za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Partizan trenutno deli drugo mesto sa ekipom ČUkaričkog, sa po 50 bodova, dok je TSC na 49 bodova.

Šef stručnog štaba crno-belih Igor Duljaj osvrnuo se prvo na dobre i loše utiske vezane za igru tima u večitom derbiju, a potom pozvao navijače da podrže njega i ekipu:

"Što se tiče večitog derbija, pozitivna stvar je drugo poluvreme gde je tim fizički dominirao. Imali smo dosta šansi, što je izuzetno važno protiv protivnika kao što je Crvena zvezda. Negativna stvar je što smo ušli dosta stegnuto u utakmicu, brzo smo gubili loptu, što je Zvezda uspela da iskoristi na početku utakmice. Utisci su se slegli, to je završena priča i svaka sledeća utakmica je za nas najvažnija. Svaki igrač mi je potreban, ozbiljno računam na sve, samo na taj način možemo da idemo napred. Analizira se svaki protivnik, ali mnogo mi je važnije kako ćemo mi ući u tu utakmicu. Sada se bavim samo svojom ekipom, to mi je mnogo važno. Pozivam na mobilizaciju navijača, da nas bude što više na stadionu, jer to meni mnogo znači, a značiće i ekipi."

Kolubara je u dobrom ritmu i ima šansu za gornji deo tabele.

Šef stručnog štaba gostujuće tima Veroljub Dukanac ističe da nema predaje bez borbe i da će njegovi igrači pokušati da iskoriste svaku grešku rivala:

"Idemo u goste jednom našem velikom klubu u goste, gde imamo pravo da težimo našim snovima. Šansu će dobiti neki mladi igrači, da pokažu koliko vrede u Beogradu, pred navijačima Partizana. Tamo su se nedavno desile promene, došao je novi šef stručnog štaba Igor Duljaj koji će sigurno svoju energiju i iskustvo sticano tokom godina u inostranstvu probati da iskoristi, kako bi Partizan napravio dobar rezultat. Međutim, mi tamo idemo bez bele zastave, jer je moja ekipa u dobrom raspoloženju. U prethodne dve utakmice smo bili dobri, falilo je malo da napravimo pozitivan rezultat. Daćemo sve od sebe da uđemo dobro u ovu utakmicu i da sve što nam crno-beli omoguće da iskoristimo, da to i iskoristimo."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track