ZVEZDA SE JEDVA PROVUKLA U KRUŠEVCU! Crveno-beli slabo odigrali, ali dovoljno da SLOME Napredak i ponovo se približe Partizanu!
Foto: STARSPORT

Superliga Srbije

ZVEZDA SE JEDVA PROVUKLA U KRUŠEVCU! Crveno-beli slabo odigrali, ali dovoljno da SLOME Napredak i ponovo se približe Partizanu!

Fudbal -

U okviru 17. kola Superlige Srbije, fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak u Kruševcu minimalnim rezultatom - 0:1!

Nakon bolnog poraza od Jang Bojsa (0:2) u Ligi šampiona i oproštaja od Evrope za ovu sezonu, aktuelni šampion Srbije okreće se obavezama u domaćem prvenstvu.

Trener Crvene zvezde Barak Bahara susreo se sa ogromnim kadrovskim problemima pred ovaj meč, pošto u Kruševac zbog bolesti nisu doputovali Aleksandar Katai, Aleksandar Dragović, Milan Rodić, Nikola Stamenić i Nemanja Milunović.

Uprkos tim problemima, sastav crveno-belih agresivno je ušao u meč, želeo nešto pre da dođe do prednosti i taj cilj je ispunjen već u 7. minutu.

Hvang je tada oprobao svoj udarac iz daljine, lopta je došla do Pitera Olajinke koji je preciznim udarcem matirao nemoćnog Bajića i doveo svoj tim u vođstvo.

Nastavili su crveno-beli da napadaju, a najviše problema zadnjoj liniji Napretka stvarao je brzonogi Osman Bukari koji je svojim prodorima i udarcima sa distance često mučio protivnike.

Ipak, u drugoj polovini prvog poluvremena tempo igre je značajno opao, gosti su spustili nogu sa gasa dok su domaćini sve od sebe dali da stignu do izjednačenja i poravnaju rezultat.

Opala je koncentracija kod Zvezdinih defanzivaca, što su igrali Napretka iskoristili i krajem prvog dela igre nekoliko puta ozbiljno ugrozili gol Glazera. Na njegovu sreću, niti jedna lopta nije završila iza njegovih leđa.

U drugom delu igre viđena je nešto bolja igra Crvene zvezde, šanse su se stvarale ali golova nije bilo.

1 / 7 Foto: STARSPORT

Ponovo su gosti preuzeli inicijativu, strpljivo su čekali prilike a u najboljoj šansi našao se Osman Bukari u 73. minutu! Mogao je tada brzonogi fudbaler da reši pitanje pobednika i stavi tačku na ovaj meč, ali je katastrofalnim udarcem uprskao stopostotnu šansu, te je iz situacije "1 na 1" Bajić izašao kao pobednik.

S obzirom na minimalnu prednost, osećala se panika u redovima aktuelnog srpskog šampiona, želeli su gosti što pre da reše meč, ali su domaćini bili organizovani u odbrani i uspevali su da odole svakom napadu Crvene zvezde.

Želeo je Napredak da stigne do izjednačenja, ali kreativnost na protivničkoj polovini nije postojala, te Glazer u drugom poluvremenu gotovo da nije imao posla.

Nakon ove utakmice, Crvena zvezda nalazi se na drugoj poziciji na tabeli sa 40 osvojenih bodova, dok kruševačkom superligašu pripada 12. pozicija na tabeli, a Napredak na svom kontu ima 17 bodova.

Uživo,

Napredak - Crvena zvezda: 0:1 (0:1)

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završen je meč u Kruševcu!

90. minut - Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade!

81. minut - Posle nešto duže akcije Crvene zvezde, Hvang je lukavo gađao bliži ugao, ali je ponovo Bajić odlično odreagovao i sačuvao svoju mrežu!

73. minut - Još jedna odlična prilika za Zvezdu! Bukari se našao u situaciji "1 na 1" sa protivničkim golmanom, ali je Bajić bio na visini zadatka i odbranio njegov udarac!

Crvena zvezda, Napredak, Napredak Kruševac
foto: STARSPORT

68. minut - Umesto Krasoa na terenu je Kanga, dok će igru napustiti i mladi Mijatiović, a Bahar je odlučio da šansu pruži Ndiajeu.

62. minut - Nova prilika za crveno-bele! Malo je falilo da Zvezda duplira prednost, Hvang je sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali se Bajić ispružio koliko je mogao i odbranio njegov udarac!

58. minut - Nikola Vukajlović dobija žuti karton nakon što je sa leđa vukao Krasoa!

Crvena zvezda, Napredak, Napredak Kruševac
foto: STARSPORT

52. minut - Igra se uglavnom odvija između dva kaznena prostora, obe ekipe igraju strpljivo, bez preteranog srljanja i rizika...

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Kruševcu!

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme!

45. minut - Igraće se još dva minuta sudijske nadoknade!

43. minut - Nekoliko odličnih prilika za domaći tim! Uspavano deluje odbrana Crvene zvezde u ovim momentima, što daje prostor Napretku da stvara prilike, ali na sreću po Glazera, niti jedna lopta nije završila iza njegovih leđa! Iako je to moglo veoma lako da se dogodi...

35. minut - Tempo igre je značajno opao u ovim momentima, posed i dalje drže fudbaleri Zvezde, ali većih uzbuđenja nema!

Crvena zvezda
foto: STARSPORT

26. minut - Nastavlja da preti Zvezda, i ponov se u prilici našao Osman Bukari! On je ovog puta šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je bio neprecizan, pa promene rezultata još uvek nema!

22. minut - Crveno-beli kontrolišu stanje na terenu, igraju oprezno i čekaju novu priliku za gol!

Crvena zvezda
foto: STARSPORT

14. minut - Bukari je sjajnim potezima prevario nekoliko protivničkih igrača, potom opalio po lopti iz velike udaljenost, ali je njegov udarac završio malo iznad prečke!

7. minut - GOOOOL! Zvezda vodi u Kruševcu! Crveno-beli stižu do vođstva, a u strelce se upisao Piter Olajinka, i to na fenomenalan način. Hvang je oprobao svoj udarac iz daljine, lopta je došla do snažnog napadača koji je preciznim udarcem matirao nemoćnog Bajića.

4. minut - Ovo je bila odlična šansa za domaći sastav! Fudbaler Napretka oštro je centrirao sa desnog boka, lopta je protunjala kroz Zvezdin šesnaesterac, ali na sreću Glazera, niko od domaćih igrača nije zahvatio loptu...

1. minut - Počeo je meč u Kruševcu!

Uoči meča:

Poznati su sastavi za današnji meč:

NAPREDAK: Bajić - S. Jovanović, Marinković, Đeković, Vukajlović - Jović, Krstić - Đ. Jovanović, Zličić, Ljubomirac - Stanojlović

ZVEZDA: Glazer - Nedeljković - Điga, Spajić, Nikolić - Mijailović - Bukari, Hvang, Olajinka, Kraso - Mijatović

Biće ovo prva utakmica crveno-belih posle poraza od Jang Bojsa (0:2) u Ligi šampiona i oproštaja od Evrope za ovu sezonu.

- Nije lako u kontinuitetu igrati u gostima, pogotovo na terenima koji nisu u dobrom stanju, ali smo spremni, jer znamo koliko je utakmica protiv Napretka važna - rekao je Bahar na konferenciji za medije pred današnju meč.

Barak Bahar
foto: Starsport©

Govorio je Zvezdin strateg o učešću u Ligi šampiona, ali i o tome da je fokus sada u potpunosti na prvenstvu.

- Razočaran sam rezultatima, ali sam zadovoljan igrom i optimističan kada su u pitanju naredni izazovi. Izgledali smo dobro u Bernu, kao tim, i svi koji su u igri, žele najbolje. No, sutra nas očekuje sasvim drugačija utakmica, tako da će biti promena u timu. Fokus je u potpunosti na prvenstvu, jer znamo da je to navijačima najvažnije. Igrači moraju da cene sebe i svoje kvalitete, te da budu zadovoljni načinom na koji su odigrali u Bernu. Nije to rezultat ispratio, ali smo na terenu izgledali dobro. Moramo da nastavimo tako kako bi i rezultati na kraju došli. U prošlom kolu smo u važnoj utakmici pobedili Vojvodinu, a sada je na nama da nastavimo sa trijumfima.

A trener crveno-belih Barak Bahar sada ima nove muke. U Kruševac zbog bolesti neće putovati Aleksandar Katai, Aleksandar Dragović, Milan Rodić, Nikola Stamenić i Nemanja Milunović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track