UO ZVEZDE: Hitno urediti stanje u srpskom fudbalu
Foto: Dragan Kadić

Zauzeli stav

UO ZVEZDE: Hitno urediti stanje u srpskom fudbalu

Fudbal -
UO “crveno-belih” je pružio punu podršku predsedniku i potpredsednicima kluba i konstatovao da je akcija koju je Crvena zvezda pokrenula zajedno sa ostalim klubovima Superlige bila opravdana.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Crvena zvezda izrazio je jedinstven stav da se prilike u Fudbalskom savezu Srbije urede u skladu sa statutom i važećim propisima u najkraćem mogućem roku, a takođe je podržan protest zbog kojeg većina klubova Supelige namerno kasni na utakmice.

Razmatrajući novonastalu situaciju u fudbalskoj Srbiji UO “crveno-belih” je pružio punu podršku predsedniku i potpredsednicima kluba i konstatovao da je akcija koju je Crvena zvezda pokrenula zajedno sa ostalim klubovima Superlige bila opravdana.

UO vicešampiona Srbije razmatrao je i tekuća sportska i finansijska pitanja kluba, kao i sve sportsko-takmičarske aspekte koji očekuju Crvenu zvezdu u narednom periodu. Saglasno tome, odobreno je zaključenje profesinalnih ugovora, po sprovođenju lekarskih pregleda, sa igračima Predragom Rajkovićem i Goranom Gogićem. Upravni odbor kluba je od sportskog sektora informisan da prelazni rok za Crvenu zvezdu još nije završen.

Posle inicijative Crvene zvezde da klubovi počnu utakmice sa šest minuta zakašnjenja u znak protesta protiv stanja u domaćem fudbalu i kao podrška zahtevima za promene u fudbalskoj organizaciji, predsednik FSS-a Tomislav Karadžić u nedelju je najavio da se povlači sa te funkcije po završetku jesenjeg dela sezone u nacionalnoj Superligi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track