BANE IVANOVIĆ ZADOVOLJAN REMIJEM: Kvalifikacije su tek počele, ima još devet utakmica
Foto: Saša Pavlić

Kapiten "orlova" veruje u plasman na SP

BANE IVANOVIĆ ZADOVOLJAN REMIJEM: Kvalifikacije su tek počele, ima još devet utakmica

Fudbal -

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je njegova ekipa može da bude zadovoljna osvojenim bodom protiv Irske na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

"U drugom poluvremenu smo dodali gas, zaigrali odlučnije i preokrenuli, ali nam je u finišu opet pala koncentracija. Možemo da budemo zadovoljni ovim bodom", rekao je Ivanović u Beogradu.

Fudbalska reprezentacija Srbije remijem je počela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018, pošto je večeras u Beogradu odigrala 2:2 sa selekcijom Irske.

Golove za Srbiju postigli su Filip Kostić u 62. minutu i Dušan Tadić u 69. iz jedanaesterca, dok su strelci za Irsku bili Džef Hendrik u trećem i Deril Marfi u 81. minutu.

"Ekipa je još mlada, zelena i može još mnogo da napreduje. Nadam se da ćemo u budućnosti ispraviti greške koje nam se često ponavljaju. Kvalifikacije su tek počele, ima još devet utakmica i nadam se da će biti bolje", naveo je Ivanović.

Ivanović je naveo da su Irci verovatno zadovoljniji bodom.

"Irci nisu pokazali preteran kvalitet, ali kada primite dva gola na domaćem terenu teško da možete da pobedite. Oni su došli po bod i svakako su zadovoljniji ovim rezultatom... Ubrzo nam predstoji gostovanje u Moldaviji i moramo da se okrenemo toj utakmici. Nadam se pobedi", rekao je Ivanović.

I Antonio Rukavina je naveo da su kvalifikacije tek počele i da Srbija može da bude zadovoljna osvojenim bodom.

"Bila je teška utakmica, kao što smo i očekivali. Bilo je otvoreno, nažalost brzo smo primili gol posle čega su se oni potpuno povukli. Teško smo dolazili do šansi, ali u drugom poluvremenu je bilo bolje. Sve u svemu, možemo da budemo zadovoljni bodom, iako smo očekivali pobedu. Kvalifikacije su tek pocele", rekao je Rukavina.

"Posle drugog gola kao da smo se zadovoljili, iako je bilo još dosta da se igra. Možda bi bilo bolje da smo ga kasnije dali", dodao je Rukavina.

Srbija će u narednom koli 6. oktobra gostovati u Moldaviji, dok će Irska na svom terenu dočekati Gruziju.

Tadić i Rajković: Ostao je žal za pobedomSrpski fudbalski reprezentativci Dušan Tadić i Predrag Rajković rekli su da žale za ispuštenom pobedom protiv Republike Irske (2:2) na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali da moraju da se zadovolje remijem."Početak nam nije isao na ruku. Rano smo primili gol, posle se digli, preokrenuli rezultat, ali smo se mahinalno povukli. Gol nam je visio u vazduhu. Želeli smo više, ali zadovoljni smo bodom", rekao je Tadić novinarima posle utakmice.Fudbaler Sautempton ističe da je grupa u kojoj je Srbija izjednačena i da će biti uzbuđenja."Ircima je loš teren protiv nas išao na ruku. Teško nam je bilo da se vratimo posle onakvog gola na startu, a ostaje i gorak ukus zbog drugog primljenog", rekao je Tadić, a gol iz penala posvetio je ćerki Tari.Mladi golman Predrag Rajković ističe da je nacionalni tim zaslužio trijumf na startu novog kvalifikacionog ciklusa."Pokazali smo inicijativu tokom celog meča. Želeli smo da počnemo sa pobedom, ali zadovoljni bodom. Ima jos dosta utakmica da se igra do kraja i možemo da se plasiramo u Rusiju".On je dodao da nije imao tremu na debiju za reprezentaciju u utakmicama za bodove."Bio sam miran i verovao u sebe. Žao mi je što smo primili drugi gol i ispustili pobedu. Pala nam je koncentracija kada nije smela i Irci su to iskoristili", zaključio je Rajković.Srbija naredni meč u kvalifikacijama igra 6. oktobra u Moldaviji.(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track