DIVLJANJE U SARAJEVU: U tuči navijača povređen državljanin Poljske

Neredi počeli na Baščaršiji

DIVLJANJE U SARAJEVU: U tuči navijača povređen državljanin Poljske

Fudbal -
Navijači iz Poljske stigli su da bi u utorak uveče bodrili Leh iz Poznanja, koji igra u pretkolu Lige šampiona sa FK Sarajevo

SARAJEVO - Na ulicama sarajevskog naselja Vogošće, u blizini hotela Sunce, oko ponoći su počeli neredi u kojima su učestvovali domaći i fudbalski navijači iz Poljske.

Tuča između više desetina navijača, od kojih je oko 150 poljskih, brzo je prijavljena policiji koja pokušava da obezbedi taj prostor, prenosi Klix.ba.

Angažovan je veći broj policijskih snaga, uključujući i specijalnu jedinicu. Kako su za Klix.ba potvrdili iz Operativnog centra MUP-a, policijske snage su 50 minuta posle ponoći uspele da razdvoje dve glavne grupe, ali incidenti i posle sat posle ponoći traju između manjih grupa koje nastavljaju da se sukobljavaju.

Neredi su usledili posle prethodne tuče na Baščaršiji koja je počela oko 20.30 sati.

U centru Sarajeva, nedaleko od Husret begove džamije, potukle su se dve grupe navijača i povređen je P.O. (21), državljanin Poljske, javili su federalni mediji. Portparol Kliničkog centra u Sarajevu Muamera Šehić potvrdila je tada da je povređen državljanin Poljske, koji je večeras primljen u tu ustanovu, ali je rekla da su povrede lakše i da je reč o posekotinama.

Navijači iz Poljske stigli su da bi u utorak uveče bodrili Leh iz Poznanja, koji igra u pretkolu Lige šampiona sa FK Sarajevo.

Navijači su bili smešteni u hotelu Sunce ispred kog se i dogodio novi incident velikih razmera. Kako javljaju čitaoci Klix.ba, inventar hotela je polomljen, a akteri tuče na ulicama naoružani su palicama, plastičnim stolicama iz obližnjih letnih bašti i bakljama. Čuje se strašna buka i na nekoliko mesta je primećena vatra, a po ulici su letve, kamenje i razni drugi predmeti nastali lomljenjem.

Kod hotela Sunce specijalci su napravili kordon. Tu se nalazi autobus kojim su došli Poljaci i koji je uništen. Prema nezvanicnim informacijama, zapaljen je jedan automobil i ošteceno vozilo hitne pomoći. Iz MUP-a Kantona Sarajevo nisu mogli da potvrde da li ima povređenih, napomenuvši da će više informacija biti dostupno tek ujutru. Blokirana je i glavna saobraćajnica kroz Vogošću, a iz Operativnog centra kantonalnog MUP-a kažu da su angažovane sve raspoložive policijske snage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track