RŠUMOVIĆ OTKRIO: Duško Radović je bio zvezdaš
Foto: Nebojša Mandić

Poznati pesnik o detalju za koji nije znala javnost

RŠUMOVIĆ OTKRIO: Duško Radović je bio zvezdaš

Fudbal -
Sportsko društvo Crvena zvezda nagradu za medijsku ličnost godine dodelilo je pesniku Ljubivoju Ršumoviću i kompozitoru Aleksandru Sanji Iliću.

SD Crvena zvezda danas slavi 71. rođendan.

Popularni Ršum održao je prigodni govor i otkrio neke zanimljive detalje o kojima se danas malo zna.U svojoj besedi rekao je da je po njega specijalno vozilo poslao Slobodan Penezić Krcun u neku rezidenciju na Dedinju, a tamo mu je na sastanku saopštio da će Zvezdin fudbalski klub dobiti novi stadion. Tada je prvi put popio viski u životu.

- Kada sam bio član uprave košarkaškog kluba odredili su me da otputujem u Kraljevo i dovedem dvojicu košarkaša. Duci Simonović je odmah pristao, a ovaj drugi je rekao da mora pitati tatu.

Otac Dragana Todorića mi je rekao da su oni partizanovci i da njegov sin može samo u taj klub - kazao je Ršum, a potom dodao:- Kamo sreće da pomirimo Grobare i Delije! Da se spuste tenzije. Bilo bi to nešto najlepše.Potom se prisetio i svog velikog prijatelja Duška Radovića i otkrio nešto što do sada nije bilo poznato javnosti.- Duško Radović je prvo navijao za Crvenu zvezdu! Tek posle je Brana Crnčević uspeo da ga odvede u Partizan.Sećam se i da je Slobodan Novaković pričao da je za Crvenu zvezdu himnu napisao dečiji pesnik. Znam da to nije radio da bi me omalovažio, ali sam mu jednom prilikom rekao - Znate, pravi Partizan je sa zvezdom na čelu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track