ŠOVINISTIČKE IZJAVE IGRAČA ATLETIKA: Ne može Srbin da sudi ovakav meč!
Foto: AP

Skandal

ŠOVINISTIČKE IZJAVE IGRAČA ATLETIKA: Ne može Srbin da sudi ovakav meč!

Fudbal -
Suarez smatra da Mažić nije imao dobar tretman prema napadaču Atletika Mariju Mandžukiću

MADRID - Vezni fudbaler Atletiko Madrida Mario Suarez kritikovao je srpskog arbitra Milorada Mažića, koji je sudio prvi meč četvrtfinala Lige šampiona između "jorgandžija" i Reala. Suarez smatra da Mažić nije imao dobar tretman prema napadaču Atletika Mariju Mandžukiću. Napadač Atletika dobio je udarac od igrača Atletika, ali Mažić to nije sankcionisao."Sudija je bio veoma loš. Uz dužno poštovanje, ne možete da stavite sudiju iz Srbije da sudi. Sudija nije pokazao dovoljno kvaliteta. Očekujem da u revanšu sudi neki bolji sudija", rekao je fudbaler Atletika.Utakmica je završena bez golova."Sa ovakvim rezultatom smo otišli u London prošle godine, pa smo prošli. Mi uvek idemo na pobedu, tako će biti i u revanšu na Santijago Bernabeuu", poručio je Suarez.Fudbaler Atletika se potom izvinio za svoje izjave.

Jedan od direktora Atletika Klemente Vilaverde izjavio je da je Mažić dobro odradio posao i izvinio se za postupak Suareza."Nije bilo zle namere kod igrača, igrali su dostojanstveno", rekao je Vilaverde.Svi fudbalski stručnjaci se slažu da je Mažić odradio dobar posao u Madridu, a isto mišljenje ima i golman Reala Iker Kasiljas."Mario je rekao da je sudija bio loš? Ne znam. Mislim da je bio dobar, mislim da nije bio glavni akter meča. Oblak je bio najbolji igrač u prvom poluvremenu, bio je fantastičan", rekao je Kasiljas.

Suarez i negov saigrač Miranda suočeni su sa kaznom zbog Mažića nakon utakmice. Suarez rizikuje da mu UEFA izrekne ozbiljnu kaznu jer je rekao da "jedan Srbin ne sme da sudi tako važnu utakmicu". Španski reprezentativac je, inače, dobio žuti karton zbog čega će propustiti revanš sledeće nedelje. Njega je podržao i saigrač Brazilac Miranda.

"Neću da govorim o ovom sudiji, ali mislim da arbitar iz manje lige ne bi trebalo da sudi ovakve utakmice", rekao je Miranda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track