(KURIR TV) SPEKTAKL FSS nagradio najbolje: Dragan Stojković trener godine, Dušan Tadić igrač godine
Foto: Saša Pavlić

Nagrada za najbolje u minuloj godini

(KURIR TV) SPEKTAKL FSS nagradio najbolje: Dragan Stojković trener godine, Dušan Tadić igrač godine

Fudbal -

Trener kineskog Gvanžu RF Dragan Stojković Piksi i vezista Sautemptona Dušan Tadić dobili su danas Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije na tradicionalnoj svečanosti u hotelu Kraun plaza.

Njima su unikatni trofej, težak 12 kilograma, dodelili potpredsednik Savo Milošević i sportski direktor Goran Bunjevčević kao najboljim pojedincima u srpskom fudbalu u 2016. godini.

"Ova godina nije bila laka, a mi treneri iz inostranstva, osim rezultata i stila igre, imamo obavezu da reprezentujemo naš fudbal na najbolji mogući način. Zahvalio bih se FŠ-u na nagradi, za mene je Zlatna lopta velika privilegija. Ovo nije mala stvar, ali imam obavezu da budem još bolji", rekao je Stojković.

Dušan Tadić, najbolji igrač reprezentacije Srbije u dosadašnjem toku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, istakao je da mu je čast zbog priznanja.

"Najveća nagrada za celu zemlju i sve nas bi bila da se plasiramo u Rusiju. Biće veoma velikih iskušenja, težak je put pred nama, ali imamo sve preduslove da se plasiramo na Svetsko prvenstvo", rekao je Tadić novinarima u Beogradu.Tadić je naveo da mu prija priznanje za najboljeg srpskog fudbalera u 2016. godini, koje mu je danas uručeno."Bez ekipe i selektora i svih u reprezentaciji to ne bi bilo moguće. Ovo je veliko priznanje i podstrek za dalji rad", kazao je Tadić.Kako je rekao, posebnu zahvalnost duguje selektoru Srbije Slavoljubu Muslinu, za koga je kazao da je vratio kult reprezentacije."Sve se promenilo, Muslin je vratio kult reprezentacije. Osećamo podršku svih oko nas i veliko mi je zadovoljstvo zbog toga. Ako budemo kao jedan, na dobrom smo putu da ostvarimo cilj", rekao je Tadić.On je naveo da je 2016. godinu obeležila utakmica protiv Austrije, kada su mu navijači reprezentacije Srbije skandirali ime."To sam doživeo u klubovima, a u reprezentaciji prvi put i to nikad neću zaboraviti", naveo je on.Tadiću je na utakmici protiv Velsa u novembru slomljen nos, zbog čega je pet dana proveo u bolnici. Prema njegovim rečima, oporavak se odužio, ali da očekuje da već od sledeće utakmice bude standardan u klubu.

Dragan Stojković Piksi, Dušan Tadić, Foto: Printskrin
Dragan Stojković Piksi, Dušan Tadić, Foto: Printskrin

Današnjem događaju prisustvovali su čelni ljudi FSS i Skupštine Beograda, predstavnici svih regiona, brojnih klubova, legende srpskog fudbala, košarke, atletike...

Savo Milošević, Dragan Stojković, Foto: Printskrin
Savo Milošević, Dragan Stojković, Foto: Printskrin

Prvi dobitnici "Zlatne lopte" bili su 2005. Ilija Petković i Nemanja Vidić. Potom su trofeje kako treneri osvajali Ljubiša Tumbaković, Miroslav Đukić, Slaviša Jokanović, Radomir Antić, Milovan Rajevac, Ivan Jovanović, Dragomir Okuka, Ljubinko Drulović, Radovan Ćurčić i Veljko Paunović. Od igrača najbolji su bili Dejan Stanković (2), Nikola Žigić, Nemanja Vidić (2), Miloš Krasić, Aleksandar Kolarov, Branislav Ivanović (2) i Nemanja Matić (2).

Milošević: Prekretnica u 2017, plasman na SP glavni cilj

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević izjavio je danas da bi 2017. godina mogla da bude prekretnica za domaći fudbal i da je plasman na Mundijal u Rusiji glavni cilj.

"Imamo velike ciljeve u novoj godini i oni mogu da znače prekretnicu. Primarna stvar je rezultat A selekcije i plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji mnogo bi značio. Siguran sam da ćemo mi iz Saveza učiniti sve da fudbalerima i stručnom štabu napravimo odlične uslove", rekao je Milošević na svečanosti dodele Zlatnih lopti FS S.

Milošević uspeh očekuje i od mlade teprezentacije Srbije na prvenstvu Evrope u Poljskoj.

"Momci su u prethodnom periodu bili prvaci evrope i sveta, znaju kako se osvajaju trofeji. Iaki je plasman na šampionat uspeh, očekujem puno i na turniru. Mlađe selekcije su nas navikle na velike rezultate".

Prema njegovim rečima FS S u 2017. ima mnogo projekata, među kojima se izdvaja regularnost u dve najjače lige kod nas.

"Na to ćemo posebno bratiti pažnju. Biće promena oko sistema takmičenja, u cilju poboljšanja kvaliteta i regularnosti", rekao je Milošević i najavio izgradnju novog admnistrativnog centra FS S i veliki korake ka izgradnji Nacionalnog stadiona.

"Preduzeli smo mnogo stvari, nadam se da će u 2017. biti konačno približavanje izgradnji. Stadion nije bitan samo za Savez, već i za klubove kako bi izbegli moguće probleme u međunarodnim takmičenjima zbog infrastrukture", zaključio je Milošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track