(VIDEO) PROMAŠAJ VEKA: Levandovski nuđen Zvezdi za 1.000 evra, rekli su da nije za Marakanu
Foto: Reuters

Svetski rekorder nije video Beograd

(VIDEO) PROMAŠAJ VEKA: Levandovski nuđen Zvezdi za 1.000 evra, rekli su da nije za Marakanu

Fudbal -
Razumem da je Levandovski tada bio totalni anonimus, praktično poluprofesionalac, ali... Zvezdu ništa nije koštalo da proba. On bi u tom trenutku pristao na ugovor od 1.000 evra mesečno...

Napadač Bajerna Robert Levandovski od večeras je novi svetski rekorder pošto je na utakmici protiv Volfsburga postigao pet golova za svega osam minuta.

Iz biografije poljskog reprezentativca, međutim, mnogo je interesantnija priča da je pre devet godina nuđen Crvenoj zvezdi za mizerne pare, a da su čelnici kluba iz Ljutice Bogdana to odbili!O tome je pre nekoliko meseci pričao predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" Mirko Poledica."Tačno je da sam Robija, kako ga zovem, ponudio Crvenoj zvezdi. Sećam se bila je to 2006. godine, trenirao sam zbog nekih dešavanja u klubu sa drugim timom Legije... Na prvom treningu sam video "zver" od napadača. Dete od 18 godina je imalo sve karakteristike vrhunskog centarfora. Prava "zmija". U to vreme za prvi tim Legije su igrala dva reprezentativca Poljske, ali sam odmah otišao kod trenera i predsednika kluba i doslovce im rekao: "nemojte da se zezate, ovaj mali je dijamant, dajte mu šansu u prvom timu, kajaćete se kasnije". Nije vredelo, oni su mu posle šest meseci dali papire, nisu više hteli da ga gledaju u klubu", otkrio je Poledica za Mozzartsport.Usledio je događaj koji tadašnje glavešine iz Ljutice Bogdana tera da udaraju glavom o zid."On nije imao klub, bio je razočaran. Hteo sam da mu pomognem, mada se nikada nisam bavio menadžerstvom. U to vreme sam još bio profesionalni igrač. Pazite sad ovo: Gorana Mazu Vasilijevića sam odlično poznavao, igrali smo zajedno. Uzeo sam telefon i rekao mu: "Mazo, imam jedno čudo od igrača iz Legije, uzmite to dete, pogledajte ga sedam dana". Ništa ne bi koštao Crvenu zvezdu, pošto sam bio u sjajnim odnosima sa Robijem on bi spavao u mom smeštaju u Beogradu, međutim... Nisam naišao na reakciju sa druge strane. Donekle je to i razumljivo. Maza mi je rekao da Poljak koji nije prošao u Legiji, ne može da igra u Crvenoj zvezdi. Već tada su počela potcenjivanja, iako je Legija u tom trenutku bila bolji i tim i klub od Crvene zvezde. Razumem da je Levandovski tada bio totalni anonimus, praktično poluprofesionalac, ali... Zvezdu ništa nije koštalo da proba. On bi u tom trenutku pristao na ugovor od 1.000 evra mesečno... ".

http://www.youtube.com/watch?v=sX31vjy-KaY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track