Vlada Stošić: Ova zvezda je kao naša iz 1991!

Plus 24 boda: Dominacija crveno-belih

Vlada Stošić: Ova zvezda je kao naša iz 1991!

Fudbal -
Legendarni fudbaler, koji je na današnji dan sa Zvezdom osvojio Interkontinentalni kup, srećan zbog ubedljivih rezultata voljenog kluba

Zvezda ruši rekorde! Crveno-beli su u nedelju izjednačili rekord od 17 uzastopnih pobeda koji je držala generacija iz 1999/2000. na čelu s trenerom Slavoljubom Muslinom.

Ispisuju novu istoriju... Četa Grofa Božovića
Ispisuju novu istoriju... Četa Grofa Božovića

Takođe, fudbaleri s Marakane oborili su rekord Partizana iz sezone 2008/2009, kada su crno-beli imali 21 bod više od najvećeg protivnika. Trenutno Zvezda ima 24 boda viška u odnosu na najvećeg rivala, što je najveća prednost u istoriji.

Četa Miodraga Božovića deluje moćno i kompaktno ako se izuzme ponižavajući poraz od Borca u Kupu Srbije (1:5). Tog mišljenja je i Vlada Stošić, član čuvene generacije 1991. godine, koja je baš na današnji dan, pre 24 godine, osvojila interkontinentalni kup u Tokiju.- Vidi se da Crvena zvezda odskače kvalitetom od ostalih ekipa u Superligi. Ključ uspeha Crvene zvezde je samopouzdanje i odlična hemija između igrača i trenera. Na tome sve počiva. Baš zbog tog samopouzdanja melju protivnike. Sve to deluje lagano kada se gleda sa strane, ali nije tako. Crvena zvezda je veliki klub koji traži samo pobede. Iz ličnog iskustva znam da igrači moraju da veruju u sebe, da su najbolji u zemlji, jedino tako mogu da naprave ovo što mi vidimo - priča za Kurir Vlada Stošić.

Istorijski uspehDRUGARSTVO DONELO TITULUNa današnji dan 1991. godine Zvezda je osvojila Interkontinentalni kup u Tokiju. Sa Stošićem u timu, savladan je čileanski Kolo-kolo sa 3:0.- Nikada rasterećenije i bolje nismo odigrali utakmicu od te u Tokiju. Bili smo spremni za njih, a superiornost smo pokazali na terenu. Sećam se da smo prvog dana u Tokiju sat i po proveli u busu u vožnji do stadiona. Sutradan je trener Popović odlučio da treniramo u parkiću pored hotela, pa smo se rastezali na opšte iznenađenje Japanaca. Nikada pre, ni posle u karijeri nisam video tako složnu ekipu kakvi smo mi bili. Bili smo pravi drugari, puni razumevanja jedni za druge - istakao je Stošić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track